Folk diva Ceca sa pivopijama nazdravila rakijom: Evo kako je najpoznatiji banjalučki bulevar dobio ime

Objavljeno: 16. 8. 2017 u 13:12h

Više od 20 godina u naselju Slatina stoji plava tabla Bulevar pivopija, koju su mještani postavili kako bi ih ljubitelji piva lakše našli.

Iako je Banjaluka ovo ljeto ključala na više od 45 stepeni, u ovom dijelu grada ipak nije bilo vruće, a u čuveni bulevar svraćala je i cisterna njihovog omiljenog pića.

Naselje Slatina poznato je po velikom broju vikendica, a Ulica đakona Avakuma, po pivopijama.

U njoj gotovo niko ne živi, nalazi se desetak vikendica, a puno je samo ljeti kada Banjalučani dolaze na odmor, roštilj i, naravno, pivo.

Upravo zbog brojnih gostiju koji dolaze na druženja, domaćini su odlučili postaviti tablu, kako bi ih lakše pronašli.

Prvu tablu, još prije 20 godina postavio je Milenko Vučković, poznatiji kao Vučko, veliki ljubitelj piva, koji u svojoj vikendici u bulevaru često organizuje druženje i fešte sa prijateljima.

“Pošto je ulica zavučena, teško je objasniti gdje smo, ja sam praznu gajbu piva postavio u kanal, koja je trebala sužiti kao neki putokaz. Međutim, komšinica je mislila da je gajba nekom ispala pa je odnese u dvorište. Onda smo našli srušen znak i odlučili da na njemu nešto napišemo i tako mi je palo na pamet da to bude Bulevar pivopija” – priča Vučko.

Dodaje da su tablu nekoliko puta krali, jednom su je čak našli ispred prodavnice u Piskavici, tako da su je na kraju morali zabetonirati.

Tako je počela priča o Bulevaru pivopija, za koji se danas čulo čak u cijelom regionu, a i poštari znaju gdje da nose poštu naslovljenu na pivopije.

Niko se, kaže Vučko, nije bunio jer svi u ulici, osim žena, piju pivo.

“Dugo smo planirali nešto napisati, pa smo se sjetili da bi to moglo biti nešto o pivu. Svima je to bilo simpatično, a eto sada je postalo i kultno. Svi su čuli za to, kad naručujemo namještaj ili nešto iz prodavnica, niko ne govori pravo ime ulice, kažemo samo Bulevar pivopija, odmah svi znaju” – dodaje Vučko, koji se sa ljudima koji su čuli za ovaj bulevar susretao u Federaciji, čak i u Srbiji.

Osim što vole piti pivo, vlasnici kuća u ovom bulevaru su i jako vrijedni, jer svaka kuća ima veliko lijepo dvorište, sa puno cvijeća, zelenila i lijepih mjesta za odmor.

Ulicom su oduševljeni i mlađi, koji kažu da im je Bulevar pivopija, idealno mjesto za odmor, blizu grada, ali dovoljno udaljeno i tiho, da imate osjećaj da niste u Banjaluci.

“Nekoliko puta sam tamo roštiljao sa prijateljima i prelijepo je, mislim da bi tu ulicu trebalo uvrstiti u turističku ponudu grada, jer ko god dođe u Banjaluku iz nekog okolnog grada hoće da ide da se slika pored te table, jer svi su čuli za ovaj genijalni bulevar” – priča kroz smijeh mladi Bojan Simić, koji često dolazi u ovo naselje.

Piju, ali ne puše

Iako u većini slučajeva uz pivo ide i cigareta, u Slatini nije tako.

Nedaleko od Bulevara pivopoja, nalazi se i Ulica nepušača, a tablu su postavili mještani, koji kažu da u tom dijelu naselja živi najviše nepušača, pa su to htjeli nekako istaknuti.

I Ceca bila u Bulevaru pivopija

Za zanimljivi bulevar čulo se nadaleko, a nije promakao ni srpskoj pjevačici Ceci Ražnatović. Doduše, folk diva je u Bulevaru pivopija pila rakiju, ali i lijepo se družila i nazdravila sa mještanima.

“Bila je fešta tu kod jednog komšje, a ona je imala koncert u Banjaluci, pa je svratila. Spustila se helikopterom, dole gdje je ravno i malo se družila s nama. Nije pila pivo, popila je krušku, slikala se s djecom i otišla” – priča Vučko.

Izvor: Blic/Tanja Vukomanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/folk-diva-ceca-sa-pivopijama-nazdravila-rakijom-evo-kako-je-najpoznatiji-banjalucki-bulevar-dobio-ime/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot