Od Banj brda do Vrbasa: Otvoren Međunarodni skup vespi (Video)

Objavljeno: 13. 8. 2017 u 10:08h

Više od stotinu vespi na banjalučkom Banj brdu. Vozači sa svojim dvotočkašima okupili su se na Petom međunarodnom skupu vespi, a onda krenuli prema gradu. Najstariji među njima, 76-ogodišnji Milovan došao je iz Beograda. Vespu vozi već dugo, a čuva i jednu iz starijih vremena.

“Kod kuće imam vespu iz 53, takozvanu Farabasu. Inače, sa vespom se družim još od 63. To je ona čuvena vespa iz filma “Praznik u Rimu” kada su se vozili Gregor i Peki”, ispričao je Milovan Nikolić.

Ni danas je, kaže, ne bi mijenjao ni za najskuplji automobil. Slično priča i Mario Pekorari iz Italije. Kilometre krupno broji, a ni do Brazila, kaže, nije želio drugim prevozom.

“Proputovao sam svijet svojom vespom. Prešao sam oko 3.000 kilometara. To za mene nije samo obični skuter, nego je to filozofija života”, rekao je Mario Pekorari iz Trsta.

Sve više ljubitelja to vozilo ima i u Banjaluci. Organizatori skupa pričaju da su druženje i upoznavanje jedni od ciljeva, pa onda i predstavljanje grada. A ove godine će se družiti sa vozačima i sa drugog kontinenta.

“Ovaj peti skup koji organizujemo imamo 15 posada iz Slovenije, 10 iz Italije, iz Bugarske, imamo i iz Rusije čovjek došao na vespi, ne uključujući naše iz regije. Tako da ono što ovaj skup čini drugačijim jeste da smo mi njega nazvali Vespe na raftingu”, rekao je organizator Zoran Pavlović.

Osim na ulicama, učesnici će se družiti i kraj obale Vrbasa. Tamo planiraju da se provozaju još jednim kultnim prevoznim sredstvom, banjalučkim dajakom.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-banj-brda-do-vrbasa-otvoren-medunarodni-skup-vespi-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot