Grafit osvanuo na tek ofarbanoj fasadi u Boriku (Foto)

Objavljeno: 12. 8. 2017 u 10:14h

Natpisi kojima nesavjesni pojedinci skrnave novopostavljene fasade na zgradama postali su dio svakodnevne rutine.

Takav je slučaj i sa zgradom u Aleji svetog Save u Boriku, na kojoj je netom nakon postavljanja nove fasade i završetka radova osvanuo natpis načinjen sprejom.

“Većina pismena po uspravnim površinama grada je odraz razmaženosti, malograđanštine i bezobrazluka”, kaže Mihaela Vujičić-Ilić.

Smatra da je za rješenje ovog problema ključno edukovanje djece kako šaranje po zgradama nije način na koji bi trebalo da se izražavaju.

“Prema Odluci o kućnom redu u stambenim zgradama, održavanje fasade zgrade je obaveza zajednice etažnih vlasnika, kao pravnog lica u smislu odredaba Zakona o održavanju zgrada”, ističu Gradskoj upravi.

Dodaju da je prema Odluci o komunalnom redu predviđena kazna od 100 KM za fizičko lice za crtanje grafita na javnim površinama i objektima.

Ni visoke kazne ne sprečavaju nesavjesne pojedince i grupe koji svakodnevo oštećuju javnu imovinu.

Građani smatraju da bi jedno od rješenja ovog problema bilo postavljanje sigurnosnih kamera.

“Smatram da bi trebalo postaviti video-nadzor pored zgrada kako bi se utvrdilo ko uništava javnu imovinu i ko na takav način skrnavi uređene i okrečene objekte”, kaže Goran G., koji svakodnevno prolazi pored ove zgrade.

Izvor: Nezavisne / Autor: Bojana Živanić / Foto: Jelena Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/grafit-osvanuo-na-tek-ofarbanoj-fasadi-u-boriku-foto/||claudebot