Druženje u srcu prirode najljepša uspomena banjalučkih mališana

Objavljeno: 12. 8. 2017 u 14:27h

Igra, učenje ruskog jezika, kao i uživanje u prirodnim ljepotama sa novim drugarima samo su dio mozaika uspomena s kojima se kući vratilo oko 40 banjalučkih mališana koji su proveli četiri nezaboravna dana na izletu u Šipovu.

Druženje i upoznavanje krajolika u etno-selu Miljevići od 3. do 6. avgusta, za djecu uzrasta od četiri do 17 godina, omogućio je Mjesni odbor SP Borik povodom Dječje nedjelje koja se u svijetu obilježava u prvoj sedmici oktobra.

“Organizovali smo četvorodnevni izlet za djecu čiji su roditelji lošijeg socijalnog stanja, kao i za mališane koji nisu adekvatno obuhvaćeni sistemom socijalne zaštite. S obzirom na to da školska godina počinje u septembru, a da ova djeca nisu u prilici da idu na ljetovanje, odlučili smo da Dječju nedjelju obilježimo u prvoj sedmici avgusta”, rekla je predsjednica SP-a Borik jedan i predsjednik Rejonskog odbora tri SP-a Dragana Ristić, istakavši da je u Šipovo putovalo oko 50 roditelja i djece.

Ona je istakla da je veliki broj djece uskraćen za mnogo toga, zbog čega je i osmišljen projekat koji će omogućiti mališanima slabijeg socio-ekonomskog statusa da tokom raspusta otputuju bar nakratko iz svoga grada.

“Djeca su se upoznala sa kulturno-istorijskom baštinom RS, znamenitostima i turističkim atrakcijama. U radionicama su učili da izrađuju suvenire dekupaž tehnikom, sviraju harmoniku, a imali su i časove ruskog jezika – kazala je Ristićeva i navela da im je podršku u realizaciji ovog projekta pružila pedijatrijska ambulanta “Dr Lolić”.

Izlet se izuzetno dopao šestogodišnjem Saši Pavloviću.

“Super sam se proveo. Upoznao sam mnogo drugara, naučio svirati pjesmu na harmonici i nekoliko riječi ruskog jezika. Jedva čekam da opet odem na izlet”, rekao je Saša, koji je u Šipovo išao s majkom Aleksandrom, koja se kući vratila sa pregršt pozitivnih utisaka.

“Saša je vrlo stidljivo dijete, ali ta četiri dana nije prestajao da priča. Prilazio je dječacima i djevojčicama, igrao se s njima, radio jogu i vježbe disanja, što me je posebno oduševilo. Danas kada se djeca ne igraju ispred zgrada i uglavnom provode vrijeme u stanu za računarom, mi roditelji nemamo priliku da vidimo kako reaguju u društvu, a ovo je bila prilika za to”, rekla je Pavlovićeva.

Bez telefona i laptopa

Aleksandra Pavlović kaže da je najbolji utisak sa izleta što niko od djece nije poželio da igra igrice.

“Niko tokom četiri dana nije posegao za laptopom, tabletom ili telefonom kako bi igrao igrice, što inače kod kuće svi rade svakodnevno”, rekla je ona.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Anita Janković-Rečević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/druzenje-u-srcu-prirode-najljepsa-uspomena-banjaluckih-malisana/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])