Vlasnici na moru, ljubimci na sigurnom

Objavljeno: 11. 8. 2017 u 11:10h

Vlasnici pansiona za pse imaju pune ruke posla, jer im sa sezonom godišnjih odmora sve više vlasnika pasa koje im za vrijeme odmora povjeravaju svoje ljubimce na čuvanje. Cijena “smještaja” je od 10 do 15 KM dnevno.

U ovim hotelima za pse kažu da sezona traje od juna do septembra te da su tada smještajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

“Ne mogu se požaliti na broj mušterija u ljetnjem periodu. Posla ima i svake godine je sve više ljudi koji nam povjeravaju svoje ljubimce na brigu. Naš posao shvatamo ozbiljno i na nama je da psima obezbijedimo kompletnu uslugu koja, pored hrane, podrazumijeva i dežurnog veterinara ukoliko ima potrebe”, rekao je vlasnik pansiona za pse “Bukifild” Borislav Bukarica.

Dodao je da u deset boksova može da stane isto toliko životinja.

“Jednodnevni smještaj psa je deset KM, a u jedan boks smještamo isključivo jednog psa. Obilazimo ih, šetamo sa njima, a imamo i veterinara. Kako se psi ponašaju zavisi od njihovih vlasnika i dresure, ali do sada nismo imali nikakvih problema”, objasnio je Bukarica.

On je dodao da u pansion svraćaju klijenti različitih materijalnih mogućnosti.

U jednom od pansiona zatvorenog tipa kažu da pse tokom noći smještaju u kuću, dok se preko dana igraju u dvorištu.

“U kući psi imaju svoje krevetiće, a puštamo im i muziku. Nama dolaze uglavnom psi koje vlasnici drže u stanovima i koji su navikli na toplotu i kućnu atmosferu. Cijene zavise od toga koliko dana će pas boraviti kod nas, ali i od toga da li vlasnik ima jednog ili više ljubimaca. Jednodnevni smještaj za jednog psa je 15 KM, a ukoliko vlasnik ima dva ili više pasa dajemo popust, kao i kada psa ostavlja na više dana”, rekli su u ovom pansionu.

Naglasili su da posla ima i za vrijeme novogodišnjih i prvomajskih praznika, ali znatno manje nego ljeti, kada su prebukirani.

Na odmor bez brige

Milena Gospić kaže da svog psa labradora svaki put kada ide na more ostavlja u pansionu za pse.

“Idem na odmor bez brige za svog ljubimca. Ne želim nikoga da opterećujem da mi čuva i hrani Astora kad mogu da platim i budem mirna. Kako je svim ostalim psima, tako je i njemu. Do sada je sve bilo u redu i uvijek su ga hvalili kako je poslušan i jednostavan za čuvanje”, kazala je Gospićeva.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Jasmina Perišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vlasnici-na-moru-ljubimci-na-sigurnom/||claudebot