Uzdrmano porodično gnijezdo Đukića iz Banjaluke: Otac teško obolio od brige za bolesnim sinom

Objavljeno: 11. 8. 2017 u 16:50h

Porodica Đukić iz banjalučkog naselja Kuljani dokaz je kako se život preko noći može promijeniti iz korena i postati borba za goli opstanak.

Mladi bračni par Dragana (35) i Radijan (33) skućili su se, stekli djecu, Saru (10) i Jovana (2,5) i uživali u idili koju su sami stvorili.

Sve do novembra prošle godine kada je Jovanu otkrivena leukemija, a tri mjeseca kasnije, zbog stresa i brige, Radijan je jedva preživio pucanje srčane aorte. Zbog dodatnih komplikacija, trenutno se nalazi u Sremskoj Kamenici, gdje danas treba da bude operisan.

“Sa nepune dvije godine Jovanu je ustanovljena leukemija. Ništa nije ukazivalo na to, samo je odjednom dobio temperaturu, otišli smo ljekaru, urađeni su mu nalazi koji su bili katastrofalni. Liječen je u Kliničkom centru, na onkologiji, a sada je na tzv. terapiji održavanja- svake četiri nedjelje ljekari mu rade lumbalnu pukciju, odnosno bodu ga u kičmu. Svakog ponedjeljka vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira”, priča majka Dragana i dodaje da Jovan naredne dvije godine mora da pije lijekove koji mjesečno koštaju 90 evra.

Dijagnozu Jovanove bolesti teško je podnio otac Radijan, koji je i ranije imao srčanih problema.

“U februaru ga je naglo zaboljelo u grudima i ispostavilo se da mu je pukla aorta. Helikopterom je hitno prebačen za Tuzlu i samo 20 minuta ga je dijelilo od smrti. Tamo je operisan i bio je u teškoj komi dva mjeseca. Nakon toga, prebačen je na intenzivnu njegu u Banjaluku, a kasnije na palijativno odjeljenje u Gradiški, gdje je sve vrijeme bio na aparatima”, kaže Dragana.

Dodaje da je, iako je njen muž proglašen pacijentom kojem nema spasa, zalaganjem tamošnjih ljekara Radijan pobijedio smrt.

Njemu danas u Kliničkom centru Vojvodine treba da bude operisan dušnik, koji mu je oštećen zbog čestog postavljanja cjevčice u vrat.

Operacija košta 16.000 evra, koje su Đukići, uz pomoć dobrih ljudi, nekako skupili.

Ova porodica nema nikakve prihode- Dragana ne može da radi, jer Jovana stalno vodi na pretrage, a i Radijana je njegovala dok je bio u kući.

Djevojčica Sara u septembru kreće u peti razred. Iako su joj potrebni knjige, pribor, nova odjeća i obuća, njena najveća želja je da tata i brat ozdrave i da ponovo budu srećna porodica.

Otvoren račun za pomoć Đukićima

Svi koji su u mogućnosti da pomognu hrabroj porodici Đukić, novac mogu da uplate na žiro račun u NLB banci na ime Dragana Đukić. Broj žiro računa je: 5620998137498110

Izvor: blic.rs / Autor: Biljana Regulić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uzdrmano-porodicno-gnijezdo-dukica-iz-banjaluke-otac-tesko-obolio-od-brige-za-bolesnim-sinom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])