Starčevica: Najveće banjalučko naselje sa najlošijom infrastrukturom

Objavljeno: 10. 8. 2017 u 15:50h

Nedostatak dječjih igrališta, loše ulice, neosvijetljeni pješački prelazi, manjak kanti i kontejnera samo su dio problema sa kojima se bore stanovnici najvećeg banjalučkog naselja.

Saša Lazić, odbornik NDP u Skupštini grada, koji je u više navrata slao zahtjeve da se riješe bar najosnovniji infrastrukturni problemi u Starčevici, kaže da im je, zasad, najvažnije osvjetljenje zebri u Ulici Vojislava Đede Kecmanovića.

“Vozači na tom dijelu prebrzo voze, neosvijetljen prelaz se nalazi iza krivine, pa su pješaci još više ugroženi. Takođe, nedostaje i pješački između te i Ulice Rajka Bosnića”, priča Lazić.

Dodaje da su brojne stepenice u lošem stanju i nemaju invalidske rampe, kao što je to slučaj u Ulici Sime Miljuša, zbog čega, ističe, roditelji češće nose dječja kolica, nego što ih guraju.

“Osim toga, neka od dječjih igrališta, kod Udasa i predajnika, u lošem stanju su, a potrebe za izgradnjom novih su ogromne, jer smo veliko naselje, sa mnogo mladih parova s djecom”, dodaje on.

Iz Gradske uprave za naredni period najavljuju ulaganja u Starčevicu. Obećavaju sanaciju udarnih rupa, a planirani su i u radovi na saobraćajnoj infrastrukturi.

Prema riječima Slaviše Sandića, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon više zahtjeva od građana, te urađene analize, odlučeno je da se dodatno osvijetle pješački prelazi u Ulici Đede Kecmanovića.

“Na ukrštanju ulica Vojislava Đede Kecmanovića i Josifa Pančića, te na sljedećem pješačkom prelazu, gledano ka Starčevici, biće postavljeni stubovi visoki pet metara sa dodatnim osvjetljenjem, sa obje strane prelaza. Projektna dokumentacija je završena, a početak radova će biti krajem ove ili početkom sledeće godine, u zavisnosti od novca u budžetu”, navodi Sandić.

Komentarišući obnovu stepenica i izgradnju invalidskih rampi, Sandić je istakao da Savjet MZ Starčevica ove radove treba da kandiduje kao prioritet za narednu godinu.

Po svemu sudeći, lijepe vijesti za najmlađe stanovnike Starčevice stižu iz Odjeljenja za komunalne poslove.

“U neposrednoj blizni vrtića Srna planirana je izgradnja dječjeg igrališta. Trenutno pregovaramo s jednom bankom, koja je načelno saglasna da bude donator za izgradnju, a u okviru naše velike akcije koju sprovodimo sa društveno odgovornim kompanijama”, navodi Petar Bilčar, v.d. načelnika resornog odjeljenja.

Dodaje da će, iako je budžetom ove godine predviđeno manje novca za nabavku komunalne opreme, odjeljenje vidjeti na kojim lokacijama su najpotrebnije kante, korpe i kontejneri, te u skladu s tim, postaviti ovu opremu.

Izvor: blic.rs / Autor: B. Regulić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/starcevica-najvece-banjalucko-naselje-sa-najlosijom-infrastrukturom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot