Banjaluka: Stiglo 187 zahtjeva za podršku zapošljavanju

Objavljeno: 10. 8. 2017 u 12:55h

Za dodjelu ovogodišnjih podsticaja za zapošljavanje u Gradsku upravu stiglo je 187 prijava.

Potvrdili su u Odjeljenju za privredu i dodali da je u toku provjera da li kandidati ispunjavaju uslove propisane pravilnikom za raspodjelu tog novca.

“Za ovaj vid podrške privredi u gradskom budžetu izdvojeno je 620.000 KM. U posljednje četiri godine za te namjene je potrošeno je skoro 2,7 miliona KM, čime je podržano zapošljavanje 443 radnika. Tako je grad uz ostale olakšice i druge podsticaje dao značajan doprinos smanjenju broja nezaposlenih”, rekli su u ovom odjeljenju.

Napomenuli su da su ovi podsticaji namijenjeni privrednicima i preduzetnicima, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, te nezaposlenim licima, prijavljenim na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS.

Podsjetili su da je program subvencija ove godine donio i određene novine u odnosu na prethodni period, dok je program za samozapošljavanje ostao nepromijenjen.

“Ranije su podsticaji bili namijenjeni poslodavcima za zapošljavanje novih radnika uz sufinansiranje dijela troškova radnog mjesta. Ove godine su subvencije usmjerene za sufinansiranje troškova nabavke nove opreme i mašina, uvođenja novih standarda i prekvalifikaciju radnika”, rekli su u ovom odjeljenju.

Izvor: Glas Srpske / Autor: V.P.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-stiglo-187-zahtjeva-za-podrsku-zaposljavanju/||claudebot