Zatražena ostavka Maleševića

Objavljeno: 9. 8. 2017 u 16:46h

Sa protesta Udruženja građana “ReStart Srpska” pod nazivom “Zatvori škole, kupi ‘audi'” juče u Banjaluci zatražena je smjena ministra prosvjete i kulture RS Daneta Maleševića zbog zatvaranja 15 područnih škola sa manjkom đaka i kupovine službenog automobila.

Predstavnicima “ReStarta” na protestu su se pridružila četiri odbornika u banjalučkoj gradskoj Skupštini, nekoliko radnika “Željeznica RS”, te nekoliko stotina građana. Oni su poslije okupljanja u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” mirno prošetali do zgrade Vlade RS, nakon čega su na nekoliko minuta sjeli na ulicu i zaustavili saobraćaj.

Učesnici protesta nosili su transparente sa natpisima “Idi, Dane, da nam svane!”, zatim “Dane gospodar prstenova”, kao i “‘Audi’ mu naudi”. Sa protesta je zatraženo da bude zabranjena kupovina službenih automobila skupljih od 50.000 maraka za funkcionere, objezbjeđivanje udžbenika na srpskom jeziku za djecu sa poteškoćama u razvoju, te više novca za kulturu.

Predsjednik “ReStarta” Stefan Blagić rekao je da će, ako zahtjevi ne budu ispunjeni, proteste organizovati svaki mjesec.

“Ministar Malešević je najgori ministar prosvjete u istoriji RS, što pokazuje niz propusta u njegovom radu, između ostalog, probijanje budžeta za 10,7 miliona KM”, rekao je.

Odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da protest nije usmjeren ni protiv koga, već je cilj da novac poreskih obveznika bude trošen ispravno.

Predsjednik RS Milorad Dodik, komentarišući proteste, rekao je da smatra da je ministru Maleševiću potreban novi službeni automobil i da “neće ići u tačkama kako to smatra opozicija u RS”.

“Kada oni obezbijede da se ministar inostranih poslova BiH, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i njihovi ministri budu vozili u tačkama i na biciklu, onda će se i ministri Srpske voziti u tome”, rekao je Dodik.

Komentarišući Stanivukovićevu izjavu “da bi poslije nekih izjava najradije povukao premijerku za uši”, Dodik je rekao da ga Stanivuković podsjeća na Nikolu Dronjka koji je, takođe, činio ovakve stvari i budalaštine i da je sada vidljivo gdje je  “ostao dronjak, a tako će i Stanivuković”.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da smatra da ministar Malešević treba da nabavi novi automobil. Komentarišući izjavu Stanivukovića na njen račun, rekla je da na to želi samo da kaže: “Sladak, ali nepristojan i nevaspitan – šteta”. Naglasila je da smatra jeftinim trikovima potez ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka koji je odustao od nabavke novog automobila.

Izvor: Glas Srpske / Autor: D.S.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zatrazena-ostavka-malesevica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot