Na današnji dan preminuo Željko Kopanja: Godina dana bez borca za pomirenje

Objavljeno: 8. 8. 2017 u 11:39h

Navršila se godina dana od iznenadne, prerane smrti Željka Kopanje, a ne prestaje tuga koju osjećaju njegova porodica, prijatelji i saradnici, te novinari “Nezavisnih novina”, “Glasa Srpske”, Nes radija i Nes Castre, ali i cijela novinarska zajednica u BiH.

Na današnji dan od posljedica srčanog udara Kopanja je u 62. godini preminuo u Banjaluci, čime je, kako je ocijenjeno, BiH izgubila jednog od najistrajnijih boraca za slobodu riječi i misli, te za pomirenje.

Tog dana, nešto prije 18 časova, nastao je muk među novinarima, koje je Kopanja tretirao poput svoje djece. Tih najtežih trenutaka u svojoj profesiji, redakcije medija u Kopanjinom vlasništvu jednoglasno su odlučile da nastave stazom koju je on zacrtao – da njeguju istinu i objektivnost.

Trudili smo se da novine ostanu onakve kakve ih je i on zadovoljno čitao. Nismo posustali nijednog trenutka. Danas, godinu kasnije, uvjereni smo da bi bio ponosan.

Tako će biti i u godinama koje dolaze, naše opredjeljenje je da domaćinski sačuvamo sve što je stvorio. Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica “Nezavisnih”, kazala je da je redakcija ispunila najveću direktorovu želju – traje i ide istim putem kao i do onog dana kad je sjedio u redakciji.

“Nismo znali šta nas čeka, osjećali smo strah, očekivali udarce, ali kao što nam je uvijek govorio da novine moraju da izađu, tako smo i nastavili da radimo – i novine nisu stale ni na jedan dan. Predviđali su nam brz kraj, propadanje i katanac u bravu, ali protiv glasina smo se borili jedino redovnim izlaskom na kioske i odgovornošću za napisano. Kako drugačije”, kazala je Gojković-Arbutina.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dragan Sladojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-danasnji-dan-preminuo-zeljko-kopanja-godina-dana-bez-borca-za-pomirenje/||claudebot