Krivične prijave protiv vlasnika pasa

Objavljeno: 8. 8. 2017 u 12:36h

Protiv vlasnika dva psa “azijata” koji su u banjalučkom naselju Pobrđe izgrizli pet osoba, od kojih je jedna preminula od infarkta tokom saniranja povreda, biće podnesen izvještaj zbog izazivanja opšte opasnosti.

Nezvanično saznajemo da su vlasnici pasa supružnici Slobodanka i Slobodan Bojanić koji se nalazi u zatvoru zbog drugih krivičnih djela.

“Po nalogu dežurnog tužioca policija radi na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u vezi sa napadom dva psa “azijata” na više građana u ulici Žarka Zgonjanina”, saopštili su juče iz Policijske uprave Banjaluka i dodali da su sva povrijeđena lica zadobila više ugriza po tijelu.

Potvrdili su da je osoba koja je preminula imala više ugriza u predjelu vrata i grudnog koša.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sada, osim prikupljanja informacija o događaju, utvrđuje ko je stvarni vlasnik pasa kako bi protiv njega bio podnesen izvještaj.

U napadu razjarenih pasa koji se desio u subotu uveče povrijeđen je Mlađen Radaković (61) koji je ubrzo preminuo u bolnici od srčanog udara. Njemu je pozlilo dok su mu ljekari sanirali ugrize i doživio je infarkt. Psi su izgrizli i njegovu suprugu Maricu (56) i sina Stefana (21), kao i njihove komšije, supružnike Zoru (57) i Momira Mišića (59).

U PU Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da je banjalučko Okružno tužilaštvo naredilo obdukciju tijela preminulog Radakovića s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Psi su prije napada pobjegli dok je majka Slobodana Bojanića čistila boksove. Preskočili su ogradu visoku metar i po te prvo napali Zoru Mišić koja je šetala ispred svoje kuće.

“Iznenada su skočili na mene i odmah počeli da me grizu. Zajaukala sam pa je dotrčala moja kćerka Svjetlana i psi su nasrnuli na nju. Kada je to vidio, moj suprug Momir krenuo je da nas brani, ali su i njega psi izgrizli”, kazala je Mišićeva i dodala da je ubrzo došla Slobodanova majka i povikala na pse koji su otišli.

Prema njenim riječima, komšije Radaković su stradale kada su krenule da vide šta se dešava i čule njenu vrisku.

“Marica je krenula da mi pomogne i susrela je pse koji su na nju skočili i ugrizli je. Kada su to vidjeli njen muž Mlađen i sin Stefan, dotrčali su da je spasu. Tad su te podivljale zvijeri Mlađena ugrizle za vrat”, ispričala je Zora.

Dodala je da su na mjesto događaja došli i pripadnici policije, ali da su brzo otišli rekavši joj da zbog ovog pokrene privatnu tužbu. Mještani ulice Žarka Zgonjanina su ogorčeni jer smatraju da policajci nisu valjano obavili uviđaj, već su usred istrage otišli.

Slobodan Bojanić odranije je poznat po kršenju zakona i trenutno izdržava petogodišnju zatvorsku kaznu. Osuđen je u januaru u banjalučkom Okružnom sudu jer je bio vođa kriminalne grupe koja je počinila više pljački i ukrala oko 50.000 KM.

Gradska uprava

U Gradskoj upravi Banjaluka istakli su da čekaju saglasnost Okružnog tužilaštva kako bi pokrenuli proceduru utvrđivanja da li su psi bili zaraženi bjesnilom. Rekli su da od odluke tužilaštva zavisi da li će biti ustrijeljeni.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je ovaj događaj upozorenje svima da moraju imati veću odgovornost prema držanju pasa i drugih životinja.

“Moraju se ispuniti svi neophodni uslovi kako higijenski, tako i oni drugi. U ovom slučaju, nažalost, se pokazalo da vlasnici pse nisu vakcinisali, što je ozbiljan problem”, rekao je Radojičić.

Nezvanično saznajemo da će protiv vlasnika pasa biti podnesena i prijava zbog kršenja odluke o komunalnom redu jer je ograda bila niža od propisane, dok će Veterinarska služba takođe podnijeti prijavu jer psi nisu pelcovani.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/krivicne-prijave-protiv-vlasnika-pasa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])