Niko ne želi da sanira novi most preko Vrbasa u Priječanima

Objavljeno: 5. 8. 2017 u 09:43h

Niko ne želi da sanira novi viseći most u Priječanima, a tender za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao je propao, jer se niko nije prijavio.

Izjavio je to u petak gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da nije bilo drugog izbora osim da tender bude poništen.

“Preostaje nam da raspišemo novu javnu nabavku s nadom da će se građevinska preduzeća prijaviti. Nemoguće je da od toliko građevinara niko nije zainteresovan za taj posao”, kazao je Radojičić.

Objasnio je da je grad učinio sve što je bilo u njegovoj moći da bi most u Priječanima bio bezbjedan za građane.

“U budžetu smo obezbijedili 100.000 KM, urađen je revidirani projekat i sada možemo samo čekati da se neko javi da za taj posao”, dodao je Radojičić.

On je u petak ozvaničio i početak izgradnje 1.000 metara vodovodne mreže u ulici Tunjice, čime će  biti obezbijeđeno vodosnabdijevanje za 20 domaćinstava u mjesnoj zajednici Šargovac. Vrijednost projekta je 55.535 KM, a preduzeće “Hidro splet” iz Laktaša ima rok od 35 dana da završi radove.

“Zbog ovih vrućina a i generalno, prigradska naselja i sela imaju dosta problema sa snabdijevanjem vodom, tako da ćemo i narednih godina imati mnogo posla na tome. Pregovaramo o većem finansijskom paketu od 20 miliona KM, kojim bismo obezbijedili da bude nastavljeno više krupnih projekata – od “Crnog vrela” do izgradnje mreže u Jagarama, Česmi te potkozarskim krajevima. Ako bismo u tome uspjeli onda bi za nekoliko hiljada stanovnika bio trajno riješen problem snabdijevanja vodom”, rekao je Radojičić.

Dodao je da nastavak izgradnje regionalnog vodovoda “Crno vrelo” ide planiranom dinamikom.

“Pokušaćemo da ove godine završimo primarni dio sistema. Vrijednost tog projekta je dva miliona KM, a Vlada RS je uplatila 500.000 KM. Za početak radova je to sasvim dovoljno”, dodao je Radojičić.

Kazao je da je u pripremi i novi projekta vodosnabdijevanja Rekavica, gdje jedan dio uopšte nema vode, a drugi zbog nadmorske visine ima problema sa slabim dotokom vode.

Predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković je zahvalio gradskim vlastima na realizaciji ovog projekta.

“On je od izuzetnog značaja za mještane koji do sada uopšte nisu imali vode, već su se snalazi kako znaju i umiju”, kazao je Radaković.

Mještanin Šargovca Ćiro Malić je rekao da će njihova svakodnevica u budućnosti biti lakša.

“Vode uopšte nismo imali. Vidite kakve su vrućine i svaku kap smo morali donositi u kantama”, naveo je Malić.

Fontana

Igor Radojičić je rekao da su dosadašnje kontrole fontana pokazale da nema nijednog dokaza da je došlo do probijanja struje u instalacijama i mogućnosti naponskog udara.

“Elektroinstalacije smo fizički otkopčali od fontana. Tražili izvještaj firme koja je zadužena za održavanje “Valek komerc”, na terenu su bili inspekcijske i komunalne službe pa i republički elektroenergetski inspektor”, dodao je Radojičić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vesna Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/niko-ne-zeli-da-sanira-novi-most-preko-vrbasa-u-prijecanima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot