Banjaluka: Početak nastave u saniranim školama

Objavljeno: 4. 8. 2017 u 10:20h

I dok su učenici na raspustu u osnovnim školama su u toku radovi na poboljšanju uslova za odvijanje nastave, pa će grad izdvojiti 61.200 KM za sanaciju pet osnovnih škola.

 Za postavljanje izolacije na zidove i demit fasadu u OŠ “Đura Jakšić” planirano je 30.000 KM, sanaciju krova OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” 10.000 KM, sanaciju dijela  OŠ “Ivan Goran Kovačić”  13.600 KM,  uređenje igrališta u i postavljanje ograde u dvorištu OŠ “Miloš Crnjanski” 3.300 i sanaciju sanitarnog čvora OŠ “Petar Kočić” u Kolima 4.900 KM.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport su rekli da je ove godine planirano ukupno 65.700 KM za sanaciju osnovnih škola .

“Ostatak novca biće izdvojen za finansiranje drugih sitnijih radova te materijalnih troškova.  Početkom godine  škole su dostavile liste prioriteta. Po obezbjeđenju dodatnih sredstava kroz rebalans budžeta u junu napravili smo plan za podršku u sanaciji i rekonstrukciji osnovnih škola”, kazali su u ovom odjeljenju.

Napomenuli su da grad, u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, obezbjeđuje dio sredstava za održavanje i  materijalne troškove škola, za učešće učenika na takmičenje na gradskom i regionalnom  nivou.

“Kada su u pitanju srednje škole, grad u budžetu izdvaja sredstva za njihove materijalne troškove”, naveli su u Odjeljenju.

Direktor  OŠ “Ivan Goran Kovačić”  Milenko Savičić je rekao da će ovaj novac biti potrošen na sanaciju pomoćnog objekta škole koji će se koristiti za produženi boravak osnovaca.

“U njemu se nalaze tri učionice i mokri čvorovi koji su neuslovni i potrebna je sanacija. Sredstva jesu skromna ali potrudićemo se da ih iskoristimo na najbolji mogući način”, kazao je Savičić.

Objasnio je da će po završetku radova tu biti prebačen produženi boravak.

“Tako da će glavna zgrada biti samo za nastavu a taj manji za produženi boravak. Do sada je bio problem kada roditelji dolaze po djecu ulaze u glavni objekat ima galame i ometanja nastave. Sada bi trebalo da budu objektu koji će služiti toj namjeni i koji će imati i odvojen ulaz”, kazao je Savičić i dodao da školu pohađa 630 učenika.

Stolarija

Milenko Savičić je rekao da je OŠ “Ivan Goran Kovačić”  u Lazarevu izgrađena 1955. godine te da u tako starom objektu ima mnogo problema.

“Potrebna je zamjena kompletne stolarije, dijela krova i kotlova za grijanje. Prozori su drveni i propali. Ne vrijedi ih farbati. Na pojedinim mjestima prolazi voda kada pada  kiša ili duva vjetar. Kotlovi su na ugalj i drvo i stanovnici se zimi žale na čađ i smrad zimi ali mi nemamo izbora moramo se grijati”, kazao je Savičić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vesna Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pocetak-nastave-u-saniranim-skolama/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])