Banjaluka: Životinje nisu ničija briga? (Foto)

Objavljeno: 3. 8. 2017 u 14:34h

Zbog pogibije psa u fontani u parku “Petar Kočić” danas su se medijima obratili Draško Stanivuković, odbornik u skupštini Grada Banjaluka, Goran Milojević iz udruženja “Kerber” i vlasnica nastradalog haskija Sara Roljić.

Na konferenciji za novinare u banjalučkom parku Stanivuković je izjavio da je ovo drugi put da strada pas u istoj fontani što po njegovim riječima nikako nije slučajnost.

“Ako se zna da u junu nije bilo vrućina, to se definitivno nije desilo zbog toplotnog udara. S druge strane imamo potvrdu veterinara u kojoj je navedeno da je smrt Sarinog psa nastupila trenutno i naglo, te da je uzrok smrti strujni udar.

Ako se nadležni tako lako skidaju odgovornosti postavlja se pitanje koliki teret stavljaju na svoja leđa jer je kod fontane moglo biti i nečije dijete. Ako je u park zabranjeno uvođenje životinja, nije mališanima”, istakao je Stanivuković i pozvao na ispitivanje odgovornosti povodom smrti haskija u banjalučkom parku.

“Glavno je pitanje ko je pravio ovu fontanu, zašto je voda u fontani ispražnjena i da li postoji potvrda da je sve u njoj ispravno. Krajnje je vrijeme da se zna neki red i sistem odgovornosti. Ovo je ujedno i prilika da se pokrene pitanje problema životinja u našem gradu”, rekao je Stanivuković.

Goran Milojević iz Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” izjavio je da od novembra prošle godine očekuju sastanak sa gradonačelnikom.

“Zaštita životinja u Banjaluci faktički ne postoji. Svaki dan imamo neki ekstremni slučaj i u većini slučajeva nismo u mogućnosti da pomognemo, a to se dešava jer se ne sprovode gradske odredbe o zaštiti životinja niti ima ikakve kontrole. Imamo gradski azil ali je stanje u njemu jako loše jer se radi o privremenom rješenju za smještaj do 50 pasa, a dešava se da tu boravi i do 300 životinja”, rekao je Milojević.

Vlasnica stradalog haskija Sara Roljić izjavila je da su je kontaktirali iz Gradske uprave Banjaluka tražeći kopiju veterinarske potvrde o post mortalnom pregledu psa kako bi se uvjerili da je pas uginuo od strujnog udara.

“Izgleda da meni ne veruju a ni čovjeku koji radi svoj posao. Moj pas je za mene ispao heroj jer je dao svoj život da bi možda spasio nečiji drugi. Iz Gradske uprave smatraju da se sve može ispraviti i popraviti. Pitali su me da li želim nešto zauzvrat. Meni nista ništa ne treba jer mog psa više ništa ne može vratiti. Volim svoj grad, ali u njemu više niko ne može biti siguran”, istakla je Roljićeva i apelovala na roditelje da dobro pripazne na djecu.

Sara je i danas ponovila kako se desila nemila scena u centralnom gradskom parku.

“Sve se desilo ispred mojih očiju i nema potrebe da bilo ko daje pogrešne informacije. Čim je dodirnuo vodu, pas je na mjestu ostao mrtav. Pokušala sam da ga reanimiram, ali nažalost mom haskiju nije bilo spasa”, zaključila je uplakana djevojka.

Izvor: Mondo / Autor: Dušan Volaš / Foto: Dušan Volaš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zivotinje-nisu-nicija-briga-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])