Banjaluka: Grad sufinansira sanaciju objekata 5 osnovnih škola

Objavljeno: 3. 8. 2017 u 13:53h

Grad Banjaluka je za sufinansiranje sanacije objekata osnovnih škola i materijalne troškove u ovoj godini planirao 65.700 KM.

Tako će za OŠ “Đura Jakšić” za izolaciju zidova i demit fasadu, Grad izdvojiti 30.000 KM, dok će sanaciju ravnog dijela krova OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” sufinansirati sa 10.000 KM.

Grad će finansijski podržati i sanaciju dijela objekta OŠ “Ivan Goran Kovačić” sa 13.600 KM, zatim uređenje igrališta u dvorištu i postavljanje ograde u školi “Miloš Crnjanski” sa 3.300 KM i sanaciju sanitarnog čvora OŠ “Petar Kočić” u Kolima u iznosu od 4.900 KM.

“Sredstva će biti izdvojena i za finansiranje drugih sitnijih radova, odnosno materijalnih troškova po zahtjevima škola”, rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Ovo odjeljenje je početkom godine zaprimilo zahtjeve osnovnih škola u vezi sa sanacijom škola, razmotrilo sve prispjele zahtjeve i po obezbjeđenju dodatnih sredstava rebalansom budžeta u junu – sačinilo plan za podršku u sanaciji i rekonstrukciji osnovnih škola.

Inače, Grad Banjaluka,u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, obezbjeđuje dio sredstava za investiciono-tekuće održavanje, materijalne troškove škola, za takmičenje učenika na gradskom nivou, kao i troškove učešća učenika sa područja grada na regionalnom takmičenju za osnovne škole. Kada su u pitanju srednje škole, Grad u budžetu izdvaja sredstva za njihove materijalne troškove.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-grad-sufinansira-sanaciju-objekata-5-osnovnih-skola/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot