Sezona kupanja možda bude produžena: Otvoreni bazeni puni kao šibica

Objavljeno: 1. 8. 2017 u 10:51h

Sezona kupanja na otvorenim bazenima u punom je jeku. Bazeni su puni kao šibica, a mogli bi biti otvoreni i u septembru ako visoke temperature potraju, kazali su nadležni koji njima upravljaju.

“S obzirom na to da su prošli ispitni rokovi i da ove godine neću ići na more, spas od ljetnih vrućina skoro svakodnevno tražim na bazenima. Dobra je zabava, a i rashladim se s društvom”, rekao je Nemanja L., student.

Ljetna sezona kupanja počela je 1. juna, a za dva mjeseca bazeni vodenog parka “Akvana” i bazeni “Fortuna” zabilježili su značajan broj posjeta.

“U junu je zabilježeno 20.000 ulazaka na bazen, što je 100 odsto bolje nego u junu prošle godine. Visok trend posjeta nastavio se i julu, koji je zabilježio 27.000 ulazaka, što je za oko devet odsto bolje nego prošle godine. S najavom dobre avgustovske vremenske prognoze očekujemo jednu od boljih sezona u ‘Akvani'”, rekao je Goran Vujaković iz “Akvane”.

Podsjećamo, dnevne karte za ulazak na “Akvanu” od devet časova iznose pet KM, od 12 časova četiri KM, a kupači koji dođu poslije 16 časova plaćaju tri KM.

Završetak sezone kupanja planiran je za 31. avgust, ali ako se desi da i u septembru budu visoke dnevne temperature – sezona kupanja na bazenima biće produžena, a cijene karata izmijenjene.

“Moguće je da će se ovaj rok produžiti, sve zavisi od vremenskih uslova, ali i od početka nastave u školama”, kazao je Vujaković.

Jedan Banjalučanin kaže da ponekad vodi na bazene dvoje djece, ali smatra da bi cijene trebalo da budu malo niže pa bi tada mogao da ih vodi svaki dan.

Nada Pavić, PR menadžer hotela “Fortuna”, rekla je da su trenutne cijene karata radnim danima četiri KM, a vikendom pet KM.

“Broj posjetilaca u junu iznosio je 3.097, a u julu 2.826. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, sezona kupanja će biti produžena i u septembru, s izmjenama cijena karata, o kojima je još rano govoriti”, rekla je Pavićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sezona-kupanja-mozda-bude-produzena-otvoreni-bazeni-puni-kao-sibica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])