Problemi mještana Ljevčanske ulice na Petrićevcu: Zbog 150 metara prašume zaobilaze kilometrima

Objavljeno: 1. 8. 2017 u 15:48h

Zbog 150 metara puta obraslog travom i šibljem, kojim je podijeljena Ljevčanska ulica na Petrićevcu, mještani moraju da obilaze kilometrima preko Paprikovca da bi došli do centra grada.

Stanovnik Simo Živković, čije se dvorište nalazi uz nedovršeni put, kaže da je popularna “prašuma” dugogodišnji problem.

“Doselio sam se u ovu ulicu 1981. godine i do danas niko nije ništa preduzeo da riješi naš problem. Radi se o 150 metara puta koje treba prokrčiti, urediti i asfaltirati kako bi ovaj dio Ljevčanske bio spojen sa ostatkom istoimene ulice. Time bismo imali direktnu vezu s matičnom mjesnom zajednicom Petrićevac, ali i lakši pristup ostatku grada, a ne kao sada što imamo na raspolaganju samo jedan put i to preko Paprikovca. Odmah ispod te šiprage, nekih 300 metara od moje kuće, nalazi se autobuska stanica, a sada moramo ići oko kilometar i po da bismo došli do najbližeg stajališta gradskog prevoza”, istakao je Živković.

Dodao je da su mještani ulice u sopstvenoj režiji prije nekoliko godina iskrčili taj put i nasuli šljunkom.

“Jedno vrijeme smo mogli prolaziti, ali kako to niko nije održavao, sve je opet zaraslo i propalo. Sada komšija i ja s vremena na vrijeme pokosimo i krčimo taj put iz  straha od zmija”, kazao je Živković.

Mještanka ove ulice Ljiljana Stojnić rekla je da taj ogranak Ljevčanske nije ničim obilježen da pripada toj ulici.

“Najmanji problem je što teško možemo objasniti dostavljačima hrane kako da dođu do nas. Postavlja se pitanje šta će biti ako moramo pozvati hitnu pomoć, policiju ili vatrogasce. Kako da njima objasnimo da nas nađu u Ljevčanskoj ulici koja je na Petrićevcu, ali da do te ulice moraju ići preko Paprikovca”, kazala je Stojnićeva.

Prema njenim riječima, putari zimi rijetko čiste snijeg.

“Ekipe koje čiste Paprikovac ne dolaze kod nas, a oni iz Petrićevca nam ne mogu prići. Isto tako, problem je i kod odvoza smeća, moramo autima ići na Paprikovac i tamo ga  odlagati u kontejnere”, objasnila je Stojnić.

U Gradskoj upravi su rekli da među prioritetima koje je dostavio Savjet MZ Petrićevac nije bio ovaj problem.

“Završili smo oko 70 odsto radova koje smo na Petrićevcu planirali. Između ostalog, sanirana je ulica Jovice Savinovića, pasarela, a trenutno se radi proširenje ulice Davida Štrpca. Ljevčansku niko nije pominjao”, rekli su u Gradskoj upravi.

Kazali su da će u narednom periodu nadležne ekipe izaći na teren da vide kakva je situacija.

Savjet MZ

Iz Savjeta mjesne zajednice Petrićevac poručuju da će poslati inicijativu Gradskoj upravi da riješi ovaj problem.

“Dio ulice je asfaltiran, pa slijedi dio prašume, pa ponovo asfalt. Živim na Petrićevcu i jedva sam ih pronašao, pa se postavlja pitanje kako bi ih našla policija ili Hitna pomoć. Ljevčanska je udaljena svega 3,5 kilometara od centra”, kazao je predsjednik Savjeta MZ Zoran Savanović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vesna Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/problemi-mjestana-ljevcanske-ulice-na-petricevcu-zbog-150-metara-prasume-zaobilaze-kilometrima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])