U parku “Mladen Stojanović” uskoro bolji uslovi za rekreativce

Objavljeno: 31. 7. 2017 u 09:57h

Izgradnja trim-staze u parku “Mladen Stojanović”, čiji je inicijator Banjalučka trkačka liga, trebalo bi da počne do kraja septembra.

Izgradnja ove staze duge kilometar i 100 metara biće od velikog značaja i za sportiste i za rekreativce, koji, po svemu sudeći, od jeseni neće više trčati po blatu.

“Pripremamo sredstva i najdalje do kraja septembra ćemo početi sa izgradnjom trim-staze u parku ‘Mladen Stojanović'”, ističe Duško Tadić, član Atletskog kluba invalida Vrbas.

Prema njegovim riječima, grad je obezbijedio pola sredstava, a imaju i mnogobrojne  donatore koji žele da se uključe u radove.

“Rebalansom budžeta predviđeno je 50.000 KM za izgradnju trim-staze. U narednom periodu slijedi raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača radova”, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Osim grada, sredstva za trim-stazu donirali su i građani kupovinom po metar staze.

“Prodajom po metar staze prikupili smo 3.000 KM od građana. Metar staze naplaćuje se 85 KM i ko god ga kupi, njegovo ime će stajati na tabli pored nje”, naglašava Tadić.

Tadić ističe da će izgradnja staze biti od velikog značaja, jer se u ovom parku rekreira mnogo građana te da je to lokacija na kojoj se okuplja najviše ljudi.

Najava izgradnje trim-staze obradovala je Banjalučane koji vrijeme provode na toj lokaciji.

“Park ‘Mladen Stojanović’ je idealan za sport i rekreaciju i mnogo će mi značiti trim-staza, jer je činjenica da u gradu nema gdje da se trči i rekreira, a da pritom izbjegnete betonsku podlogu, koja je kobna za taj vid rekreacije”, kaže Darko Savić, koji svakodnevno trči u parku

Izvor: Nezavisne / Autor: Bojana Živanić / Foto: Aleksandar Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-parku-mladen-stojanovic-uskoro-bolji-uslovi-za-rekreativce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])