Inspektor Tešić tražio novac da ispegla nepravilnosti

Objavljeno: 31. 7. 2017 u 11:30h

Inspektor Poreske uprave Republike Srpske Stevan Tešić negirao je optužbe u banjalučkom Okružnom sudu da je za novac zažmurio na nepravilnosti u radu “Veterinarske stanice” Novi Grad, saznaje “Glas Srpske”.

Protiv Tešića je optužnicu podiglo Republičko javno tužilaštvo koje ga tereti za krivično djelo trgovina uticajem. Tešić je od avgusta prošle do februara ove godine kontrolisao rad pomenute “Veterinarske stanice”.

U to vrijeme radio je u Odjeljenju za istrage i obavještenja Poreske uprave RS. Prema optužnici tokom te kontrole utvrdio je da postoje nepravilnosti u postupku prinudne naplate reprogramiranih poreskih obaveza “Veterinarske stanice”. Umjesto da izda rješenje za otklanjanje tih obaveza i postupi u skladu sa zakonom, on je od direktora i suvlasnika te firme Radovana M. tražio novac da bi omogućio da se “ispeglaju” nepravilnosti. Radovanu je obećao da će posredovati kod tužioca banjalučkog Okružnog tužilaštva Banjaluka da ne izvrši službene radnje kako bi sredili nađene nepravilnosti.

Iz Republičkog tužilaštva nisu navodili detalje optužnice protiv Tešića.

Tešića su krajem marta uhapsili inspektori MUP-a Republike Srpske na radnom mjestu u kancelariji Poreske uprave u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama, on nije uspio da uzme novac prije nego što su mu stavljene lisice na ruke. Tešića su inspektori pratili duže vrijeme, jer su imali informaciju da je on traži mito.

U Poreskoj upravi RS su povodom ovog slučaja ranije istakli da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

Ovo nije prvi slučaj da poreski ili tržišni inspektori budu uhapšeni zbog sličnih djela. U posljednjih nekoliko godina više inspektora osuđeno je zbog mita.

Odbrana

Optuženi Stevan Tešić brani se sam bez advokata i nalazi se na slobodi. On se u sudu izjasnio da mu u ovoj fazi ne treba advokat i da će se braniti sam. Prema Zakonu o krivičnom postupku za djela za koja je on optužen nakon podizanja optužnice nije obavezno da optuženi ima advokata.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/inspektor-tesic-trazio-novac-da-ispegla-nepravilnosti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])