Završena ARETE ljetnja škola vještina

Objavljeno: 28. 7. 2017 u 15:41h

U Banjaluci je u periodu od 17. do 27. jula održana „ARETE ljetnja škola vještina i ličnog razvoja“, inače prvi projekat ovog tipa, koji je realizovan entuzijazmom i angažovanjem Studija vještina ARETE iz Banjaluke, inače organizatora ove ljetne škole.

U okviru programa ARETE ljetnje škole vještina polaznici su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i vještinama pismenog izražavanja, govorništva, prezentovanja i javnog nastupa. Kroz praktične vježbe upoznali su se i sa načinom funkcionisanja elektronskih medija, organizacijom događaja, promocija i pripremom događaja.

„Ideja za ARETE školu proistekla je iz nedostatka učenja komunikativnih vještina za vrijeme našeg formalnog obrazovanja, a u današnje vrijeme znamo da je poznavanje ovih vještina put do uspjeha na svim poljima“, izjavila je Nela Marinković, portparol ARETE studija vještina.

Jedna od polaznica ARETE ljetnje škole Slobodanka Broćilo Stjepanović rekla je:

“Željela sam da unaprijedim svoje komunikacijske sposobnosti. ARETE ljetna škola je dinamična i puna pozitivnog duha i energije. Za dvije sedmice smo postali tim koji danas održava svoju prvu press konferenciju.“

Tamara Samardžić, takođe učesnik ARETE škole, ističe da je izuzetno zadovoljna intenzivnim treningom koji joj je omogućio sticanje određenog znanja u ovoj oblasti, ovladavanje novim vještinama, kao i razmjenu iskustava sa polaznicima i predavačima.

„Kao državni službenik u prilici sam da pohađam radionice i obuke vezane za razvoj ličnih vještina, ali je ARETE ljetnja škola zaista posebno iskustvo. Preporučila bih je državnim službenicima i zaposlenima, državnim agencijama i javnoj upravi i predložila da ovu obuku uvrste u sistem redovnih obuka“, ističe Tatjana Bojinović.

Nebojša Aleksić takođe iz škole vještina nosi pozitivno iskustvo.

„ARETE škola vještina je ispunila moja očekivanja jer sam kroz praktične vježbe isprobao sebe u govorništvu što je i bila moja želja. Na nama je da ove vještine dalje uvježbavamo i koristimo u životu”, rekao je Aleksić.

Najmlađa polaznica Anđela Babić se već niz godina bavi plesom. Iako je kroz nastupe uvježbala scenske pokrete, željela je da savlada govorne sposobnosti i komunikacijske vještine. Očekivanja su ispunjena i veoma je zadovoljna stečenim iskustvom u ARETE ljetnoj školi vještina.

Budući da je „ARETE – Ljetnja škola vještina i ličnog razvoja“ izazvala veliko interesovanje, najavljujemo da ćemo naredni trening vještina održati  već u septembru o čemu će se svi zainteresovani moći informisati putem FB page ARETE i web sajta www.arete.ba

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zavrsena-arete-ljetnja-skola-vjestina/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])