Ubio se manijak koji je napadao žene u Banjaluci

Objavljeno: 28. 7. 2017 u 11:19h

Muškarac koji je u posljednje vrijeme presretao, napadao i prijetio ženama u Banjaluci izvršio je samoubistvo, saznaje “Glas Srpske”.

Prema saopštenjima iz našeg izvora sumnja se da je on odgovoran za pet slučajeva napada,  koji su se uglavnom dešavali pod okriljem noći. Napadi su počeli krajem maja u centru grada, a posljednji su se desili u ponedjeljak i utorak, kada su na poznatom izletištu Banj brdu na meti bile S. Š. i S. P. iz Banjaluke.

S. Š. je napad prijavila policiji, ispričavši da ju je nepoznati muškarac u ponedjeljak uveče rukom udario po zadnjici dok je kraj nje prošao na biciklu. Kazala je da se sve desilo dok je bila kod rampe na rekreativnoj stazi prema spomeniku na Banj brdu.

“Prijavila sam to policiji, ali sam se i sama dala u potragu. Sutradan sam ga opet uočila oko 19 časova kada se vraćao od spomenika” – kazala je S. Š.

Drugi slučaj napada, takođe na stazi prema ovom izletištu, zabilježen je odmah naredne večeri. S. P. je kazala da je manijak pred nju iskočio dok je prolazila od kafića prema spomeniku na Banj brdu.

“Stavio mi je ruke preko lica i povukao u stranu rekavši da budem tiha. Odgurnula sam ga, a on me oborio na zemlju. Tada sam počela da vrištim i zgrabila sam kamen, nakon čega je odšetao u šumu” – ispričala je uznemirena Banjalučanka i dodala da se napad desio oko 20.30 časova.

Ona je kazala da je riječ o mršavom momku od 25 do 27 godina, tamnije kose, koji je prilično visok.

Prije vrebanja žrtava na izletištu, koje je uvijek puno rekreativaca, opasni muškarac je sijao strah gotovo u samom centru grada.

“Patroliranju” manijaka na Banj brdu prethodio je napad koji se dogodio 22. jula, kada je presreo tridesetdvogodišnju Banjalučanku i zaprijetio joj silovanjem. Ova djevojka je ispričala da se sve odigralo u ulici Ive Andrića, kada ju je muškarac naglo zgrabio za grudi i zadnjicu i rekao da će je silovati.

Spasila se tako što ga je ubijedila da prvo malo prošeta sa njom, dok nije naišao komšija, kome se obratila za pomoć. Kada je glasno komšiji rekla da stane, manijak je pobjegao.

Policija je u potrazi za ovim manijakom uhapsila muškarca koji se skidao nag u banjalučkim ulicama Petra Rađenovića i Ranka Šipke i pokazivao polni organ. Sumnjalo se da on možda stoji iza ranijih napada u centru grada, ali za to nije bilo dokaza, pa je pušten na slobodu. Njega žrtve napada nisu prepoznale, mada je u policiji priznao da je napao djevojku u ulici Ive Andrića, ali je kasnije to negirao.

Presretanja u centru

Počekom jula u centru grada u kratkom periodu dogodila su se tri napada na djevojke, od čega su dva prijavljena policiji. Manijak je jednoj od žrtava prišao i pokušao da joj svuče helanke. Djevojka je počela da vrišti i uspjela je da ga udari, a kada su čule galamu, u pomoć su pritrčale i komšije.

Druga žrtva nije smogla snage da govori o ovom incidentu, plašeći se da se to ne ponovi, dok treća žrtva nije prijavljivala napad.

Izvor: Glassrpske/Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ubio-se-manijak-koji-je-napadao-zene-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot