Stojčinović i Jeličić oštetili Banjaluku za 5,75 miliona KM

Objavljeno: 28. 7. 2017 u 12:01h

Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dostavili su juče Republičkom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Mirka Stojčinovića i Borislava Jeličića zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili grad Banjaluku za oko 5,75 miliona KM.

MUP RS je, navodeći njihove inicijale, saopštio da su Stojčinović i Jeličić prilikom zastupanja grada Banjaluka u parničnom postupku prekršili granice svojih ovlašćenja i nisu izvršili službenu dužnost s namjerom da preduzeću iz Tuzle pribave protivpravnu imovinsku korist. Na taj način su stvorila mogućnost da za grad Banjaluka nastupi šteta od oko 5,75 miliona maraka.

Jeličić, koji je zamjenik pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, uhapšen je u srijedu tokom davanja iskaza nakon što je MUP iz Pravobranilaštva izuzeo predmet “Poljoprivredna škola”. Njegov prethodnik na toj funkciji Stojčinović uhapšen je početkom mjeseca zbog sumnje da je u više navrata propustio da podnese tužbe ili obavijesti gradske vlasti o ishodu sudskih sporova, zbog čega je grad Banjaluka izgubio milione KM.

Gradska uprava Banjaluka je prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. Zemljište je prodato kompaniji “Bingo”, koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. “Bingo” je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM, a Stojčinović je, bez znanja grada, prihvatio odluku o poravnanju. Jeličić je u to vrijeme radio na ovom predmetu.

Izvor: Glassrpske/G. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stojcinovic-i-jelicic-ostetili-banjaluku-za-575-miliona-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])