Troškovi postupaka u Gradskoj upravi godišnje jeftiniji za 570.000 KM

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 12:01h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić donio je odluku o usvajanju preporuka kojim će privrednici i građani ostvariti godišnje uštede od oko 570.000 KM u novcu i pet i po dana po jednom administrativnom postupku pred Gradskom upravom.

Usvojene preporuke su direktni rezultat saradnje i tehničke podrške Grupacije Svjetske banke i Ambasade Velike Britanije u okviru Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou /LIFE/ kojem je Banjaluka pristupila u decembru prošle godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovim izmjenama snižena je cijena taksi i naknada za provođenje administrativnih postupaka pred službama Gradske uprave, te su racionalizovani rokovi za pregled i rješavanje podnesenih zahtjeva.

Iz Gradske uprave pojašnjavaju da će privrednici i građani Banjaluke ovim izmjenama ostvariti godišnje uštede od 569.973 KM i pet i po dana po jednom administrativnom postupku, što je u prosjeku 71 odsto manje vremena u odnosu na stanje prije sprovođenja reformi.

Sastavni dio ove odluke su taksativno navedene i usvojene preporuke za svaki od ukupno 180 administrativnih postupaka koji se mogu pokrenuti pred Gradskom upravom.

Grad Banjaluka i Grupacija Svjetske banke ranije su zaključili ugovor o saradnji i realizaciji ovog projekta na osnovu kojeg su gradske vlasti preuzele obavezu preduzimanja aktivnosti radi poboljšanja poslovnog okruženja i konkuretnosti na području grada.

Na osnovu ovog ugovora, proteklih mjeseci su uz podršku Privredne komore Republike Srpske i Grupacije Svjetske banke, održane fokus grupe sa privrednicima i gradskim Savjetom za ekonomska pitanja.

Rezultat ovih aktivnosti je set preporuka za pojednostavljivanje 180 administrativnih postupaka, koje su realizovane ovom odlukom.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/troskovi-postupaka-u-gradskoj-upravi-godisnje-jeftiniji-za-570-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot