Banjaluka: Do kraja godine bicikli za iznajmljivanje

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 15:12h

Grad Banjaluka raspisao je tender za izbor firme koja treba da obezbijedi opremu, bicikle i kompjuterski softver za iznajmljivanje bicikala, čime će Banjaluka postati dio evropske porodice koja promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj.

Tender je otvoren do 14. avgusta, a po okončanju procedure usljediće sprovođenje sistema “Bajk šering” /Bike sharing/, za koji grad planira da izdvoji 150.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je planirano da se automatski sistem iznajmljivanja bicikala uvede do kraja godine.

“U prvoj fazi biće četiri lokacije sa ukupno 30 bicikala, koje će biti opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikala”, rekao je Sandić.

On je pojasnio da će “Bajk šering” funkcionisati na način da se prvo mora obaviti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon registracije, korisniku će, kaže Sandić, biti omogućeno da iznajmi bicikl dolaskom na terminal, izvrši svoju identifikaciju, unese broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl.

Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala. Sandić je naglasio da će u narednom periodu Odjeljenje za saobraćaj i puteve, shodno budžetskim mogućnostima, veću pažnju posvetiti izgradnji biciklističkih staza i traka.

“Naša vizija je da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala”, zaključio je Sandić.

Ponude na tender dostavljaju se Gradskoj upravi Banjaluka, Trg srpskih vladara 1, kancelarija 14.

Obavještenje o tenderu zainteresovani mogu da pronađu na internet stranici Agencije za javne nabavke BiH /www.ejn.gov.ba/.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-do-kraja-godine-bicikli-za-iznajmljivanje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot