Na Petrićevcu uskoro novi vrtić i ambulanta

Objavljeno: 25. 7. 2017 u 09:46h

Petrićevac bi uskoro trebalo da dobije novi višenamjenski objekat u kojem će biti ambulanta, vrtić i kancelarija mjesne zajednice. Planirano je i proširenje Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, kao i izgradnja spomen-obilježja borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i igrališta.

Inicijativu za izmjenu regulacionog plana Paprikovac – Petrićevac – zona B, još kao odbornik, prije tri godine podnio je novoizabrani predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, a gradski parlament je na posljednjoj sjednici prije ljetne pauze usvojio dokument koji će omogućiti izgradnju.

“Veliki broj stanovnika živi u tom dijelu grada i njihovi zahtjevi su u potpunosti opravdani. Novi višenamjenski objekat trebalo bi da bude izgrađen u neposrednoj blizini OŠ “Miloš Crnjanski”. Tu će biti smješteni sadržaji koji će mještanima omogućiti bolje uslove života”, rekao je Talić.

Dodao je da će u narednom periodu nastojati da prilikom pripreme budžeta za 2018. godinu grad ima­ u vidu i sredstva za ove namjene.

“Treba potražiti i pomoć donatora, kao i određenih fondova. Svi zajedno se moramo potruditi da kada smo već uspjeli da donesemo potreban planski dokumenat, on bude i realizovan u stvarnosti”, kazao je Talić.

Predsjednik Svjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović izjavio je da će ovaj dio grada biti preporođen ukoliko dobije bar dio onog što je predvođeno regulacionim planom.

“Nova ambulanta, vrtić i prostorije mjesne zajednice su prijeko potrebni našem naselju. Na to čekamo godinama. Nemamo nijedan vrtić koji pripada Centru da predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Baraka u kojoj su bile prostorije MZ odavno je srušena pa radimo u iznajmljenim prostorijama. O ambulanti, čiji je objekat u izuzetno lošem stanju, suvišno je i pričati. Medicinsko osoblje koje radi, u to sam ubijeđen, u najtežim uslovima na području grada, maksimalno profesionalno i susretljivo liječi pacijente”, smatra Savanović.

Istakao je da će novim višenamjenskim objektom, kao i proširenjem škole, stanovnici tog dijela grada dobiti uslove života dostojne 21. vijeka.

Igralište

Zoran Savanović je rekao da mještani Petrićevca grade igralište za mališane ovog naselja.

“Sami prikupljamo sredstva za prateću opremu na igralištu. Jedan mještanin nam je poklonio zemljište u blizini žutih zgrada, tako da je to centralna lokacija koja će odgovarati svoj djeci”, kazao je Savanović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Jasmina Perišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-petricevcu-uskoro-novi-vrtic-i-ambulanta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot