Počela sanacije fasade u Rosuljama, uskoro radovi na još tri objekta

Objavljeno: 24. 7. 2017 u 09:42h

Radnici preduzeća „Građus“ počeli su ovih dana radove na sanaciji stambene zgrade u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića u naselju Rosulje, u okviru projekta obnove fasada na području grada.

Radi se o prvoj od četiri stambene zgrade koje će biti obnovljene tokom ove godine, u namjeri da se, zajedničkim ulaganjem grada i stanara, uljepša izgled grada i postigne veći stepen energetske efikasnosti.

Vrijednost radova na sanaciji fasade u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića iznosi 38.600 KM. Prema ugovoru, Grad će, od ukupne sume, snositi trošak od 22.800 KM, a stanari 15.800 KM.

Izvođač je dužan da radove okonča u roku od dva mjeseca.

U okviru ovog projekta, gradske vlasti sufinansiraće radove na sanaciji fasada četiri stambene zgrade zajednica etažnih vlasnika, koje su krajem prošle godine izabrane putem javnog poziva.

Riječ je o stambenim zgradama u sljedećim ulicama: Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, vojvode Radomira Putnika br. 1, Kralja Petra II 63 i Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7.

Za ovu namjenu, Grad će izdvojiti oko 170.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM. Osim na uređenju vanjskog izgleda zgrada, projekat podrazumijeva i poboljšanje toplotne izolacije objekata.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocela-sanacije-fasade-u-rosuljama-uskoro-radovi-na-jos-tri-objekta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot