Banjaluka: Manijak na prepoznavanju- Uhapšen nakon što je djevojkama pokazao polni organ

Objavljeno: 24. 7. 2017 u 11:00h

Policija je uhapsila 40-ogodišnjeg manijaka Vanju G. nakon što se u banjalučkom naselju Petra Preradovića skinuo pred grupom djevojaka i pokazao im polni organ, saznaje “EuroBlic”.

Izvor blizak MUP Republike Srpske objasnio je da je osumnjičeni sproveden na kriminalističku obradu kako bi se utvrdile sve okolnosti napada, ali i utvrdilo da li Vanja G. stoji iza serije do danas nerasvjetljenih napada na djevojke i maloljetnice koji su se u proteklih mjesec dana dogodili u strogom centru Banjaluke.

“U proteklih mjesec dana bilo je više prijava u kojima se navodilo da nepoznati muškarac napada djevojke i prijeti ime da će ih silovati. Policija će utvrditi da li iza ovih napada stoji upravo osumnjičeni koji je uhapšen u naselju Petra Preradovića” – objasnio je izvor “EuroBlica” blizak policiji, dodavši kako će osumnjičeni biti sproveden i na prepoznavanje.

Ono što je posebno interesantno jeste da su se svi napadi na djevojke i maljoletnice zabilježeni u proteklih mjesec dana dogodili upravo u neposrednoj blizini naselja Petra Preradovića.

Posljednji napad manijaka u Banjaluci zabilježen je prošle sedmice u strogom centru grada, u blizini Osnovne škole “Ivo Andrić”, koja je, inače, blizu naselja Petar Preradović.

Manijak je nasrnuo na djevojku koja se oko jedan čas iza ponoći sama vraćala kući i zaprijetio joj da će je silovati.

Napadnuta djevojka u izjavi za „EuroBlic“ ispričala je da se sve odigralo veoma brzo i da ju je spasao komšija koji je slučajno naišao.

„EuroBlic“ je i pre 20 dana pisao i upozorio građane da centrom Banjaluke hara manijak koji napada djevojke.

Napad policije na medije: Dižete paniku

Prema našim saznanjima, prvo su dvije djevojke napadnute baš kod Osnovne škole “Ivo Andrić”, ali su obje, na sreću, uspjele da na vrijeme pobjegnu manijaku.

Nekoliko dana poslije toga desio se novi napad, a tada su na meti bile tri djevojke u naselju Nova Varoš, koje je takođe u neposrednoj blizini naselja Petra Preradovića.

Jedna od njih napadnuta je u blizini kafića “Renome” a druge dvije u naselju poznatom kao „Malbašićeve zgrade“.

Nakon što smo obavjestili građane o ovim napadima i upozorili ih da se sami ne kreću ovim ulicama, stiglo je saopštenje iz Policijske uprave Banjaluka.

U ovom saopštenju oni su tvrdili da “mediji bespotrebno šire paniku”, da im je samo jedan slučaj prijavljen i da preduzimaju preventivne mjere u cilju zaštite svih građana.

Maloljetni napadač

Banjalučka policija sredinom marta ove godine uhapsila je maloljetnika (15) koji je duže vremena spopadao žene i djevojke u blizini Gradskog olimpijskog bazena u Ulici Veljka Mlađenovića. Maljoletnik je napadao djevojke i žene koji su uglavnom bile same, a u jednom slučaju napao je i majku sa djetetom.

Nakon što je “EuroBlic” objavio detalje o napadima, policija je svakodnevno bila na terenu i na kraju uhapsila maloljetnika.

Izvor: Blic/Nikola Morača

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-manijak-na-prepoznavanju-uhapsen-nakon-sto-je-djevojkama-pokazao-polni-organ/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot