Banjaluka: Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Objavljeno: 24. 7. 2017 u 10:08h

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

“Na osnovu do sada izvršenih kontrola prodaje sladoleda van poslovnih prostorija na području Banjaluke, utvrđeno je da su uglavnom zadovoljavajući sanitarno-higijenski uslovi u kojima se vrši proizvodnja i promet sladoleda. Samo u jednom slučaju inspektori su utvrdili propuste u higijenskoj manipulaciji sa sladoledom, zbog čega je i to lice sankcionisano”, naveo je Janko Kecman, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Banjaluka.

Uzorkovanje sladoleda vrši se dva puta mjesečno.

“Inspekcija za hranu je u proteklom periodu izvršila i vanredno uzorkovanje sladoleda koji se prodaje na otvorenom radi provjere njegove zdravstvene ispravnosti na petnaestak prodajnih mjesta, i to prvenstveno točenog sladoleda iz automata. Utvrđeno je da uzorci sladoleda odgovaraju mikrobiološkim kriterijumima bezbjednosti hrane”, tvrdi Kecman.

Praksa je da se za vrijeme visokih dnevnih temperatura pojačaju preventivne kontrole u objektima u kojima postoji veći rizik od trovanja hranom, kao što su objekti brze hrane, poslastičarnice, restorani i sl.

“Prema izvještajima opštinskih i gradskih inspekcija, za šest mjeseci ove godine izvršili su preko 4.500 kontrola i do sada nije bilo većih nepravilnosti kada je riječ o proizvodnji i prometu sladoleda”, navode iz Inspektorata RS.

Izvor: Nezavisne/Renata Kasagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-jedno-lice-sankcionisano-zbog-sladoleda/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot