PU Banjaluka: Najveća rasvijetljenost krivičnih djela u posljednje četiri godine

Objavljeno: 23. 7. 2017 u 13:32h

Službenici Policijske uprave Banjaluka u prvih šest mjeseci ove godine rasvijetili su najviše krivičnih djela u posljednje četiri godine na području koje operativno pokrivaju, rečeno je u ovoj policijskoj upravi.

Od početka godine do kraja juna evidentirano je 1.217 krivičnih djela iz opšteg kriminaliteta, a rasvijetljeno je 74,1 odsto.

U prvom polugodištu prošle godine rasvijetljenost krivičnih djela iznosila je 70,35 odsto, u 2015. godini 62 odsto, a u 2014 rasvijetljenost je bila 61,8 odsto.

Iz Policijske uprave Banjaluka ističu da je najmanje teških krađa evidentirano u prvom polugodištu 2017. godine, te navode primjer krađe automobila.

Od početka godine evidentirano je 12 krivičnih djela koja se odnose na krađu vozila, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 24.

Rezultate u suzbijanju kriminaliteta pokazale su i redovne policijske akcije, navode iz banjalučke policije. Od početka godine provedeno je 18 akcija koje su rezultirale otkrivanjem više krivičnih djela i procesuiranjem većeg broja izršilaca.

Na području Banjaluke značajne rezultate dala je akcija “Uplatnica” u okviru koje su rasvijetljena krivična djela iz oblasti privrede i platnog prometa. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosila je 64.385 KM. Kada je riječ o krivičnim djelima protiv imovine, u akciji “Magistrala” rasvijetljeno je 25 krivičnih djela, “Trimer” je rasvijetlio 14, “Katalizator” 18, a “Istok dva” 12 krivičnih djela protiv imovine.

Pričinjena materijalna šteta ovim krivičnim djelima iznosi oko 79.570 KM.

Policijski službenici su tokom sprovođenja aktivnosti na suzbijanju trgovine drogom u ovoj godini otkrili najviše krivičnih djela – 29, dok ih je najmanje bilo 2014. godine kada je otkriveno 13.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pu-banjaluka-najveca-rasvijetljenost-krivicnih-djela-u-posljednje-cetiri-godine/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])