Utočište za hrabra srca niče u banjalučkom naselju Obilićevo

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 09:40h

Centar za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete” biće izgrađen u banjalučkom naselju Obilićevo, rekla je predsjednica Udruženja građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Olivera Ratković.

Ona je istakla da je Skupština grada donijela odluku o prenosu svojine sa grada Banjaluka na RS nad zemljištem na kojem će biti izgrađen centar. Ratkovićeva je naglasila da tačan datum gradnje centra još nije poznat, a dugotrajne zakonske procedure dodatno otežavaju početak radova.

“Potrebno je sada da Vlada RS dodijeli zemljište udruženju da bismo završili dokumentaciju, dobili građevinsku dozvolu i raspisali tender. Međutim, do gradnje imamo još mnogo posla, a s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, bojim se da će ova procedura potrajati još nekoliko mjeseci”, rekla je Ratkovićeva.

Dodala je da je prema odluci gradske Skupštine planirano da centar bude izgrađen na zemljištu u blizini Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Ratkovićeva podsjeća da je ovo prvi ovakav centar u regionu te da je planirano da to bude prava adresa za svu djecu iz RS koja odrastaju sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje. Oni će u centru dobiti prijatelje, dijagnozu, podršku, pomoć i kontinuiranog partnera za uporan i efikasan rad na prevazilaženju svih izazova u razvoju djece.

Za izgradnju ovog centra na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je u decembru prošle godine održana u Banjaluci, pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, prikupljen je više od 1,31 milion maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/utociste-za-hrabra-srca-nice-u-banjaluckom-naselju-obilicevo/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])