Sladojevićeva progovorila o svojoj smjeni

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 12:19h

Vera Sladojević nije više direktor banjalučkog Centra za socijalni rad. U poodmaklim satima jučerašnje sjednice Gradske skupštine razriješena je dužnosti. O svojoj smjeni juče je pričala sa novinarima.

“Po prvi put, od kada postoji institucija, generalno se direktori biraju po političkoj osnovi. Da ste imali situaciju da jedna interesna grupa radnika u Centru potpomognu sa političkim strukturama. Od decembra mjeseca kreću u jednu medijsku i političku hajku”, rekla je Sladojević.

Sve je počelo prije sedam mjeseci, kada je rođaka dvoje djece koja su odvedena u Kanadu, od Centra zatražila obrazloženje za njihovo ekspresno usvajanje. Nedugo zatim, radnici Centra digli su bunu protiv sada već bivše direktorke.

To je bila kap koja je prelila čašu, kaže Igor Radojičić. Podršku za razrješenje dobio je od Sladojevićkinog partijskog kolege, DNS-ovca Borana Bosančića.

“Ja sam podržao to razriješenje kao odbornik DNS-a. Bez obzira da li je neko kadar DNS-a ili neke druge političke partije, u takvim slučajevima nakon ovakvih nalaza, mi bi smo podržali razrješenje bilo kojeg kadra”, rekao je odbornik DNS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić.

“Nadam se da će stanje u Centru iz stanja jako loše reputacije i proizvodnja afera, da tako kažem, u javnosti biti uvedno u neke normalne vode jer je to ustanova od posebnog interesa”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

S tim obrazloženjem, ne slaže se četvorka iz novog kluba “Sloboda”. Podršku Veri Sladojević dali su još sinoć, uz galamu u skupštinskoj sali, koju su ubrzo i napustili. Kažu da nije korektno da joj se zabrani da pred odboricima govori o slučaju u kojem je bila glavni akter.

“Ovo je prvi put da se događa u Skupštini grada da je oduzeto pravo da poslije diskusije o njegovom izvještaju o radu da se zabrani obraćanje ili završna riječ direktora i mi smo imali primjedbu na vođu potpredsjednika Skupštine Saše Čudića”, rekao je odbornik kluba “Sloboda” Milenko Jaćimović.

Izvor: srpskacafe.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sladojeviceva-progovorila-o-svojoj-smjeni/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot