Banjalučanka zbunila manijaka, pa pobjegla

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 09:58h

“Dok sam se u petak oko 1.15, kroz Ulicu Ive Andrića, u centru Banjaluke, vraćala kući, na trotoaru, baš kod kapije na ulazu u osnovnu školu, vidjela sam kako mi u susret dolazi muškarac, koji me je potom jako uhvatio za grudi i zadnjicu.”

To je za “Nezavisne novine” ispričala Banjalučanka M.T. (32), koja je taj napad prijavila policiji, a od koje traži da se slučaj što prije rasvijetli, jer, kako podsjeća, mediji su i ranije pisali o ovakvim nemilim događajima.

“Išla sam kući i slušala sam muziku. Sve je bilo u redu, dok mi u susret nije naišao taj muškarac, koji me je, taman kad će proći, jednom rukom zgrabio za zadnjicu, a drugom snažno za grudi. Snažno me je stisnuo uz sebe i rekao mi: ‘Sad ću te jako je….'”, navodi ova Banjalučanka.

Dodaje da se potom osvrnula i shvatila da u blizini nema nikoga da joj pomogne, a zatim se snašla i napadaču rekla da stane, da je ne stiska jako.

“Rekla sam mu: ‘Vidi, čovječe, ljeto je, lijepa je noć, što nisi na Kastelu, znaš kako je fino tamo. On se valjda tada zbunio, zaboravio je i kojim je ‘poslom’ tu”, ističe ova djevojka.

Dodaje da ju je napadač, kojeg opisuje kao mladića od 30 do 35 godina, zatim upitao odakle je.

“Ja sam mu rekla da živim tu, u blizini, te mu ponudila: ‘Ajmo na jedno piće, i ja sam za još jedno piće’. Cilj mi je bio da ga ometem, da izađemo na lokalitet kod stare autobuske stanice, gdje je malo osvjetljenije”, tvrdi ona.

U torbi je, kaže, imala dezodorans bez poklopca i gurnula je ruku unutra, znajući da ima samo jednu šansu – da ga pošprica po očima, a ako ne uspije, to će ga razbjesniti.

“Pristao je da pođe sa mnom i dok smo išli prema glavnoj ulici, naišao je moj komšija, na šta sam povikala: ‘Stani’, a napadač me je pustio, a zatim i pobjegao”, svjedoči ona.

Uspjela je, kaže, da upamti da je riječ o snažnijem muškarcu, visokom oko 1,80 cm, koji ima tamnu kosu, a bio je obučen u tamnu odjeću, s tim što glavu nije prekrio kačketom niti ičim sličnim. Odmah je, kaže, zvala policiju.

“Naravno da osjećam strah. Kroz medije se već provlači slična priča da neki ludak hara kroz više gradskih ulica”, rekla je ova Banjalučanka.

Iz Policijske uprave (PU) Banjaluka rekli su nam da je u petak oko 1.45 djevojka prijavila da ju je, dok se kretala Ulicom Ive Andrića, presreo mlađi muškarac i uhvatio je, te prijetio da će je obljubiti.

“Oštećena je uspjela da izbjegne nasilje, a policajci su po zaprimljenoj prijavi i na osnovu opisa koji je ona saopštila, obavijestili sve raspoložive policijske službenike na terenu. Međutim, lice nije pronađeno”, kaže Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Ona uvjerava da policija preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem identifikovanja osumnjičenog i rasvjetljavanja činjenica iz prijave. Dodaje da je na području Banjaluke evidentirana još jedna ovakva prijava.

“Punoljetna ženska osoba je 22. maja navela da joj je u večernjim časovima prišao i napao je nepoznat muškarac. Drugih zvaničnih prijava nismo imali. Rad po navedenom je u toku”, uvjerava Markanovićeva.

Opis napadača

  • Ima između 30 i 35 godina
  • Riječ je o snažnijem muškarcu
  • Visok oko 1,80 cm
  • Ima tamnu kosu, nosio je tamniju odjeću

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-zbunila-manijaka-pa-pobjegla/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot