Banjalučanka s osmijehim izrađuje unikatan nakit (Foto)

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 14:17h

Izrada unikatnih komada nakita danas je hobi mnogih djevojaka.

Ipak, samo rijetke uspijevaju da to pretvore u posao, zadrže kupce i neprestano privlače nove.

Jedna od njih je dvadesetpetogodišnja Banjalučanka Jelena Lakić, studentkinja arhitekture, koju ljudi, osim po predivnim rukotvorinama, pamte i po širokom osmijehu, što joj je, kako navodi, najljepši kompliment.

Priča kako “Unikatne modne dodatke“, kako je nazvala svoja mala umjetnička djela, izrađuje još od djetinjstva, od osnovne škole.

“Još kao mala uvijek sam pravila nešto i budila kreativnost u sebi. U početku je to bio samo hobi, a onda je potražnja postala sve veća, najprije od maminih i sestrinih drugarica, pa i šire”, navodi Jelena.

Dodaje da je za izradu kvalitetnog komada potrebno mnogo truda i vremena.

“Onoliko koliko date sebe u nešto, takav će vam i proizvod biti. Za neku veću ogrlicu, koja ima više komponenti, znala sam ostajati i po tri sata sjedeći. Ništa mi nije teško dok god mamim osmijehe ljudima koji cijene moj rad. Sve narudžbe nastojim završiti u što kraćem roku, da kupci ne bi čekali”, navodi Lakićeva.

Priznaje da je uvijek teže raditi po narudžbi.

“Pritisak je veći jer ne znate da li će se to kupcu dopasti, a želite da zadivite svakoga ko vam je ukazao povjerenje”, govori ona.

Ponosno ističe da se broj kupaca konstantno povećava, te otkriva da ih uspijeva zadržati isključivo kvalitetom svojih proizvoda.

“Danas djevojke uglavnom prate trendove, tako da je na nama koji pravimo nakit da im ispunimo želje. Nastojim da uvijek imam nešto svoje i da se tako izdvojim od ostalih, kojih je sve više u samoj izradi nakita”, priča Jelena, koju Banjalučani mogu vidjeti i na sajmovima kreativaca.

Izlaže, kaže, koliko joj vrijeme dozvoljava, i uvijek je oduševe reakcije ljudi.

“Utisci su uvijek i više nego dobri. Upoznate divne ljude, kreativce, razmjenjujete iskustva, stičete nove mušterije. Takođe, od komentara, bilo pozitivnih ili negativnih, izlazite bogatiji za jedno veliko iskustvo”, dodaje Lakićeva.

Tetka – uloga koja inspiriše

Prošle godine svoju ponudu obogatila je cipelicama nehodalicama za bebe.

“Veliku radost u životu su mi pružili brat i sestra, koji su mi omogućili da budem tetka. Upravo to što uživam u toj ulozi inspirisalo me da počnem s izradom cipelica nehodalica”, navodi Jelena.

Priča kako su je, nakon što je na Instagramu podijelila fotografiju svojih novih rukotvorina, iznenadili brojni pozitivni komentari, koji su joj bili dodatni vjetar u leđa.

Izvor: Nezavisne / Autor: Blaženka Cuca / Foto: Velibor Tripić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-s-osmijehim-izraduje-unikatan-nakit-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot