Vrtiću “Marija Mažar” doniran klima uređaj, djeca više ne ispaštaju

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 11:36h

U jednom banjalučkom vrtiću klima uređaj je napravio pravu pometnju. Podiglo se dosta prašine nakon što se jedan otac o svemu raspisao na društvenim mrežama.

Da se Darko Vujinović, otac djevojčice koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, na svom Fejsbuk profilu nije pobunio zbog uklonjene klime u prostoriji vrtića “Marija Mažar”, gdje Sara i ostala djeca vježbaju, pitanje je da li bi klima već danas opet bila tamo. Na njegovu inicijativu jedna firma donirala je uređaj, a Darku još nije jasno kako su se, uopšte, usudili na takav korak.

“Prekjuče su je skinuli. Jedan dan djeca nisu mogla da rade vježbe, zato što je nemoguće u tim uslovima da rade. Normalno, fizioterapeuti nisu htjeli da rizikuju zbog, ne daj Bože, epileptičnih napada i ostalih stvari”, kaže Darko Vujinović.

Zamjenik direktora Centra za predškolsko vaspitanje tvrdi da je klima bila potrebnija na nekom drugom mjestu, a da su djeca sa poteškoćama u razvoju vježbe mogli da rade i u svojoj radnoj sobi, koja je klimatizovana.

“Pošto je klima pregorjela u jaslicama, gdje postoji 20 mališana od jedne do tri godine, gdje je sunčana strana, ovo je bio samo prelazni period da se klima premjesti, dok se ovdje ne nabavi druga”, rekla je Mira Galić zamjenik direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Tvrdi da su planirali da novu klimu nabave za tri dana, ali da nisu imali priliku da roditelje o tome obavijeste. Roditelji su se oslonili na izjave fizioterapeuta koji kriju svoj nerad, kaže Galićeva. Zato radnici ne kažu ništa.

“Rado bismo vam mnogo toga rekli, ali ne smijemo, bojimo se otkaza”, kažu radnici ovog vrtića, vidno uznemireni, pa nisu htjeli da stanu pred kameru.

U priču se uključio i već poznati banjalučki opozicionar, koji je slučaj “Klima” obznanio i na sjednici gradske skupštine. Draško Stanivuković tvrdi da je to samo jedan u nizu problema vrtića.

“Tamo je problem što je to vrtić za djecu sa poteškoćama u razvoju, a najmanje je vrtić za tu djecu. Danas, od 150 ljudi, koliki je kapacitet tog vrtića, tamo je samo 11 djece na papiru. Grad za 11 djece daje za svakog po 900 maraka, ali je tamo stvarno četiri djeteta”, kaže Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Galićeva ne spori da je u vrtić upisano 10 djece sa poteškoćama u razvoju, a da usluge koristi samo njih četvoro, ali ne bi da se bavi računicom. A ona kaže da se prosječan klima uređaj u Banjaluci može kupiti za 449 maraka.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrticu-marija-mazar-doniran-klima-uredaj-djeca-vise-ne-ispastaju/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot