Uskoro još jedna poslovna zona u Banjaluci

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 20:25h

Na burnoj sjednici Skupštine grada, pale su još neke odluke, poput one o izmjeni regulacionog plana. To bi, između ostalog, trebalo da znači da će Banjaluka dobiti još jednu poslovnu zonu. Iako ni dvije postojeće nisu do kraja popunjene, opet stižu obećanja o novim, radnim mjestima.

Banjaluka do kraja godine dobija još jednu poslovnu zonu, na parceli od skoro tri hektara, preko puta Jelšingrada. Planirano je i proširenje postojeće u Ramićima, koja je sa radom počela prije dvije godine. U njoj trenutno posluju tri firme sa 20 radnika, a još 10 investitora kupilo je parcele na kojima bi trebalo da osvanu nove, sa još oko 100 radnih mjesta.

U gradskoj upravi kažu da su to pokazatelji da Banjaluci treba još jedna poslovna zona.

“Potencijalni investitori se javljaju. Iskazuju interes za ulaganjem, za određenim parcelama u gradu. Zahvaljujući svim tim njihovim zahtjevima, interesima kolike su to površine, planiraju tu organizovati, osnivati, tako ćemo infrastrukturu i prilagođavati”, kaže Radenko Laketić, načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Gradski oci se nadaju i stranim investitorima. Prvi korak ka novoj poslovnoj zoni već je učinjen. Na jučerašnjoj sjednici izmjenjen je regulacioni plan zemljišta na kojem će nići nova poslovna zona.

Koliko bi se firmi moglo izgraditi na ovom mjestu, u Gradskoj upravi još ne znaju. A parcele će biti podjeljene na javnoj licitaciji, kao što je bio slučaj sa poslovnom zonom Ramići

Polako se puni i poslovna zona u Incelu. Kompanija Lanako tamo je više od godinu dana i kažu da su prednosti rada van gradske vreve – višestruke.

“Kao što znate, produktivnost radnika zaista je na mnogo većem nivou, zato što su udaljeni od buke, od svakodnevnog stresa, od saobraćaja koji je u gradskim zonama. Mi smo se upravo zato odlučili da izgradimo svoj tehnološki centar u industrijskoj zoni Incel ovdje u Banjaluci”, kaže marko Šiniković, portparol kompanije Lanako.

Da bi dobili svoju parcelu, investitori će morati da, u zavisnosti od kapaciteta firme, zaposle i do 30 radnika. Kad se saberu tri poslovne zone, to bi trebalo da znači nekoliko stotina radnih mjesta.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uskoro-jos-jedna-poslovna-zona-u-banjaluci/||claudebot