Banjaluka: Novi vrtić i na Starčevici

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 14:38h

Grad Banjaluka otvoriće novi vrtić u naselju Starčevica, a prvi korak ka tome je usvajanje odluke o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima poslovnog prostora Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – na današnjem nastavku 13. sjednice Skupštine Grada.

Riječ je o poslovnom prostoru koji se nalazi u Ulici I Krajiške Brigade NO br.1, površine 153,11 m2.

“Sredstva za sanciju ovog prostora za otvaranje novog vrtića za najmlađe stanovnike Stračevice planiraćemo sljedeće godine. Želja nam je da što više djece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, te pokušavamo slobodne poslovne prostore sanirati i preurediti u vrtiće”, naveo je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je naglasio da je Grad već u ovoj godini dodijelio Centru dva prostora za potrebe otvaranja vrtića, i to jednog u Obilićevu i drugog u Rosuljama.

“Ovogodišnjim budžetom za potrebe rekonstrukcije ovih prostora predviđeno je 100.000 KM, ali pošto su ta sredstva nedovoljna, Grad je zatražio pomoć donatora. Trenutno pregovaramo sa jednom domaćom kompanijom koja je iskazala spremnost da nam pomogne u vezi sa obezbjeđenjem sredstava za sanaciju prostora “, zaključio je Bilčar, te dodao da je u toku i javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju oba vrtića.

Druge tačke dnevnog reda

Odbornici Skupštine Grada, uz prihvatanje ove odluke o dodjeli prostora Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, donijeli su čitav set odluka o dodjeli prostora korisnicima koji imaju važeće ugovore o korišćenju, a koje je potrebno uskladiti zbog promjene u načinu obračuna PDV-a.

Prihvaćena je i informacija o realizaciji Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera u gradu Banjaluci za period 2015-2017. godine.

Za člana Savjeta za mlade i sport, gradski parlament je danas imenovao Davora Striku kao predstavnika Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka.

Ovo je bila posljednja sjednica Skupštine Grada prije ljetne pauze.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-novi-vrtic-i-na-starcevici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot