Talić: Cilj privlačenje investitora u grad

Objavljeno: 20. 7. 2017 u 17:34h

Rad u opštem interesu grada, privlačenje investicija i rješavanje drugih pitanja značajnih za građane je moj cilj, rekao je juče tokom izlaganja svog plana pred odbornicima Zoran Talić, jedini kandidat za predsjednika Skupštine grada.

Talić je rekao nakon rasprave o njegovoj kandidaturi za čelnika gradskog parlamenta da u vremenu koje karakteriše veliki odliv stanovnika iz Banjaluke i iz cijele RS, kao i teška privredna i finansijska situacija, zahtijevaju odgovornost svih da se počne raditi u korist grada, građana i poboljšanja kvaliteta života.

“U razgovoru sa gradonačelnikom sam naveo da sve što sam ranijih godina govorio želim da unesem u našu dalju saradnju. To nas je približilo jer smo obojica prepoznali priliku da treba graditi jak privredni ambijent”, kazao je Talić.

Dodao je da treba i svakoj porodici obezbijediti vrtić za njihovu djecu, te riješiti pitanje vodosnabdijevanja i druge nagomilane probleme u svim oblastima, sve do sporta i kulture.

“To su rješenja koja želim da ponudim i dočekao sam partnersku ruku. Jedan od najvećih angažmana biće privlačenje privrednika, domaćih i stranih, da otvaramo radna mjesta i da ne budemo taoci stanja u kojem se sada nalazimo”, rekao je Talić.

Talić je u gradsku Skupštinu ušao kao odbornik PDP-a, ali je napustio tu stranku te postao nezavisni odbornik i sada je kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Skupštine grada.

On je i jedini kandidat za tu funkciju, nakon što kandidat PDP-a Draško Stanivuković nije dobio potreban broj glasova na sjednici Komisije za izbor i imenovanja. Gradonačelnik  Igor Radojičić izrazio je juče očekivanje da će Talić, na prijedlog vladajuće koalicije, biti izabran za novog predsjednika Skupštine grada, nakon što je Budmir Balaban podnio ostavku neposredno prije nego što je trebalo da bude razriješen.

Radojičić je ocijenio da Balabanova ostavka predstavlja izuzetno dobar odnos prema građanima i istakao da je sada najvažnije da gradski parlament nastavi normalan rad. Naglasio je da poslije izlaska Balabana i njegovog istomišljenika iz DNS-a vladajuća koalicija ima “komotnu skupštinsku većinu”.

“Koaliciji će se pridružiti i Talić i nezavisni odbornik Tatjana Čičić-Odžaković”, rekao je Radojičić i dodao da, generalno, očekuje široku podršku odbornika, bez obzira na to na kojoj strani političkog fronta se nalaze.

Od Talića očekuje da unese novu energiju i ideje, unapređujući rad parlamenta, ali i same Gradske uprave. Balaban je podnio juče  neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Banjaluka prije nego što se lokalni parlament izjasnio o zahtjevu vladajuće koalicije za njegovo razrješenje.

Balaban je na početku sjednice Skupštine grada izjavio da podnosi ostavku i da poslije toga, prema skupštinskom poslovniku, neće biti rasprave niti glasanja o zahtjevu za njegovo razrješenje.

“Ova ostavka ostavlja prostor da se odmah imenuje novi predsjednik Skupštine grada”, rekao je Balaban.

Izvor: Nezavisne/Dajana Miljić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/talic-cilj-privlacenje-investitora-u-grad/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot