Nevolje u selima oko Banjaluke: Zbog čestih nestanaka struje telefonski broj majstora na “brzom biranju”

Objavljeno: 20. 7. 2017 u 16:58h

“Bitno je da smo potpisali ugovor sa “Elektrokrajinom”, a to što nam struja nestaje nekoliko puta u jednom danu nikoga ne zanima”, negoduju mještani pojedinih prigradskih naselja u Banjaluci.

Napon struje u Radosavskoj je jako slab, pričaju stanovnici, pa nenajavljenih isključenja električne energije bude i po pet puta za dan. Problemi su svako jutro oko sedam sati i poslije podne, kada su ljudi najviše u kućama.

Ne samo da se više ne mogu pouzdati kada nešto rade da će biti struje, već im se zbog čestih prekida kvare i aparati u domaćinstvu. Petar Jakovljević je ovih dana morao da kupi i novu pumpu za vodu, koju je platio 350 KM.

“Struje svako malo ima pa nestane, ne mogu više plaćati majstora da dolazi popravljati aparate. Svi u komšiluku imaju štetu, kvari se hrana u frižiderima, a niko nas ne shvata ozbiljno. I u Elektrokrajini se šale i kažu mi- nemoj bacati meso iz zamrzivača donesi nama mi ćemo pojesti”, priča on.

Istih problema u Piskavici imaju posljednjih pola godine. Struja nestane na minut, dva, pa opet dođe i tako, kažu, desetak puta u samo jednom danu.

“To je katastrofa, aparati se kvare, frižideri, prvo sam mislio da su neki radovi u pitanju, ali prekidi se dešavaju i vikendom. Žalio sam se Elektrokrajini, oni su mi rekli da ima uređaj koji sam isključuje struju ako dođe do problema. Ali, ako se to dešava više od deset puta dnevno, onda sigurno ima neki veći kvar koji treba riješiti. Živimo na 15 kilometara od grada, a nemamo čestito ni struje, ni vode”, ispričao je jedan domaćin iz Piskavice.

Domaćice se žale da na ovim vrućinama ne mogu stalno čistiti frižidere koji se otapaju, a problem im je i mašina za veš, koju nestanak struje prekida na pola pranja.

“Razumijem kada je nevrijeme da nemamo struje, ali sada je lijepo vrijeme pa opet struja po šest puta nestaje u toku dana. Ćerki se već dva puta kvario kompjuter, koji koristi za posao. Prvi put smo majstoru platili 120 KM, a poslije još 80 maraka. Drugi put su nam srećom priznali u “Elektrokrajini” troškove zbog kvara uređaja”, priča Mira iz Krupe na Vrbasu.

Kako pojašnjavaju iz „Elektrokrajine“, privremeni kratkotrajni neplanirani prekidi u isporuci struje na području pojedinih prigradskih naselja, uključujući Radosavsku i Krupu na Vrbasu, javljaju se uglavnom zbog prekida na dalekovodima nastalih kontaktom rastinja sa nadzemnim vodovima koje je intenzivnije u proljećnom i ljetnjem periodu, kao i zbog dotrajalosti opreme u trafo-stanicama.

“Elektrodistribucija” Banjaluka je u tom cilju preduzela aktivnosti na zamjeni dotrajale opreme, kao i orezivanje rastinja ispod vodova, što već daje pozitivne rezultate. „Elektrodistribucija“ inače većinu aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji distributivne mreže sprovodi upravo u prigradskim naseljima kako bi se omogućilo stabilnije i pouzdanije snabdijevanje kupaca, a za šta su u 2017. godini investirana višemilionska sredstva”, rekao je portparol Predrag Klincov.

Odšteta uz račun majstora

Kupci koji smatraju da su zbog neplaniranih prekida u snabdjevanju električnom energijom pretrpjeli štetu na uređajima i bijeloj tehnici mogu u prostorijama „Elektrodistribucije“ Banjaluka u Bulevaru vojvode Živojina Mišića 22, podnijeti zahtjev za nadoknadu štete uz račun o popravci aparata, pojašnjavaju u ovom preduzeću.

“Zahtjeve svih kupaca razmatra stručna komisija za utvrđivanje i procjenu štete na nivou „Elekrokrajine“ koja o odlukama obavještava kupce pisanim putem. Kupci koji nisu zadovoljni tom odlukom imaju pravo žalbe Regulatornoj komisiji za energetiku RS”, pojasnio je Klincov.

Izvor: blic.rs / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nevolje-u-selima-oko-banjaluke-zbog-cestih-nestanaka-struje-telefonski-broj-majstora-na-brzom-biranju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot