Banjalučanka izgrebala muža zbog mobilnog telefona (Foto)

Objavljeno: 20. 7. 2017 u 16:46h

Tamara Marinković (39) iz Banjaluke osuđena je u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu zbog napada na supruga Sašu Marinkovića kojeg je izgrebala po tijelu, jer joj nije želio dati mobilni telefon.

Marinkovićeva je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici osuđena na novčanu kaznu od 300 maraka, koju će morati platiti ukoliko u narednih 6 mjeseci počini identičan ili teži prekršaj.

U medijima su svakodnevica šokantna svjedočenja o zlostavljanim ženama- žrtvama najtežih oblika nasilja u porodičnim zajednicama, ali ne treba zanemariti ni muškarce koji trpe porodično nasilje.

Iako je tako nešto rijetkost, pomenuti slučaj zabiležen je u Glamočanima kod Laktaša, a nedavno je okončan i presudom Osnovnog suda u Banjaluci, nakon što je Saša Marinković zbog nasilja u porodici prijavio sada već bivšu suprugu Tamaru.

Rasprava oko računa

Prijava je proslijeđena MUP Republike Srpske, odnosno nadležnoj Policijskoj stanici u Laktašima, a istražioci su nakon utvrđenih navoda protiv Marinkovićeve podnijeli prijavu koja je dobila sudski epilog.

Prema presudi Osnovnog suda u Banjaluci, koja je u posjedu „EuroBlica“, Tamara Marinković iz Banjaluke odgovorna je što je 11. septembra 2016. godine oko 15.30 u porodičnoj kući u Glamočanima kod Laktaša nakon kraće rasprave sa suprugom i oštećenim Sašom Marinkovićem oko zajedničkih računa i mobilnog telefona fizički napala supruga.

Prema presudi Marinkovićeva je od supruga pokušala da uzme svoj mobilni telefon pa ga je noktima izgrebala po vratu i leđima nanijevši mu vidne povrede.

Na ovaj način Marinkovićeva je, prema ocjeni Osnovnog suda u Banjaluci, počinila prekršaj iz Zakon o zaštiti od nasilja u porodici.

Prvostepenim rješenjem kažnjena je novčanom kaznom od 300 maraka, koja će se izvršiti ukoliko u narednih 6 mjeseci izvrši isti ili teži prekršaj. Troškovi postupka pali su na teret Marinkovićeve.

Olakšavajuće okolnosti

Sudija osnovnog suda je u obrazloženju presude objasnio da je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Marinkovićeve podnio MUP Republike Srpske, odnosno Policijska stanica u Laktašima.

“Sveobuhvatnom analizom izvedenih dokaza na održanim usmenim pretresima i dokaza koje je u spis uvrstio i pročitao predstavnik ovlaštenog organa, među kojima su zapisnici o saslušanju osumnjičene Tamare Marinković i oštećenog Saše Marinkovića, te nalaza i mišljenja UKC Republike Srpske, sud je utvrdio da je okrivljena napala člana porodice”, navodi se u obrazloženju presude.

Banjalučki Osnovni sud je tako utvrdio da je Marinkovićeva svog supruga noktima grebala po vratu i leđima, čime je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici zbog čega je proglašena odgovornom i sankcionisana.

“Prilikom odlučivanja o vrsti i visini sankcije, a ceneći okolnosti pod kojima je došlo do činjenja prekršaja, ovaj sud je na strani okrivljene od olakšavajućih okolnosti uzeo lične i imovinske prilike, raniju nekažnjavanost, a cijenio je i doprinos oštećenog činjenju prekršaja”, zaključio je Osnovni sud u Banjaluci.

Tamara Marinković juče se nije javljala na naše telefonske pozive.

Privatni detektiv pred kućom

Saša Marinković izjavio je da je u posljednje vrijeme primjetio i sumnjiva vozila sa zatamnjenim staklima ispred porodične kuće. Nakon jedne „intervencije“ pred kućom Marinković je, kako kaže, uspio da uhvati „sumnjivca“ i ubrzo utvrdio kako se radi o privatnom detektivu.

“Nakon što mi je priznao da je privatni detektiv i zbog čega je angažovan, rekao sam mu da to što radi nije u skladu sa zakonom, te da na takav način može snositi ozbiljne posljedice. Nakon toga ga više nisam vidio”, ispričao je Marinković.

Izvor: blic.rs / Autor: Nikola Morača

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-izgrebala-muza-zbog-mobilnog-telefona-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot