Banjaluka: Čakijom matirao protivnika u šahu

Objavljeno: 19. 7. 2017 u 11:39h

Nikola Šormaz (67) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je čakijom u stomak ubo sugrađanina Božidara Rogića (80) u banjalučkom naselju Obilićevo.

Ranjavanje se dogodilo u ponedjeljak u 19 časova na igralištu uličnog šaha u ulici Carice Milice.

Prema pričama koje su se juče mogle čuti u Obilićevu, starci su igrali šaha jedan protiv drugoga kada je izbila svađa. Sve je kulminiralo tako što je Šormaz izvadio čakiju i ubo Rogića.

Još se moglo čuti da su oni voljeli i da popiju čašicu više te da su se i ranije svađali. Šta se dogodilo i šta je razlog pa je Šormaz povrijedio šahovskog protivnika biće poznato nakon policijske istrage.

Jedan od očevidaca ispričao nam je da je u ponedjeljak uveče prolazio pored igrališta za šah gdje se odjedanput sve uskomešalo i da je nastala galama.

“Ubrzo je stigla policija i vidim da postavljaju žutu traku. Odmah sam znao da nije dobro, jer da je prepirka ili obična tuča ne bi bilo trake. Kada sam se malo bolje zagledao vidio sam iza trake krvavog starijeg čovjeka. Pitao sam poznanika šta se dogodilo i on mi je rekao da su se sukobila dvojica staraca. Ne mogu da shvatim da ima takvih ljudi koji su zbog obične partije šaha spremni nož da potegnu”, ispričao je očevidac koji je želio da ostane anoniman.

Dodao je da su ubrzo pokupljene figure sa terena i da su se svi razišli sa igrališta.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, rekli su da je policija po izlasku na lice mjesta pronašla nož kojim su nanesene povrede.

“Policija osumnjičenog N. Š. tereti za pokušaj ubistva. O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac”, kazali su u banjalučkoj policiji.

Bolnica

Povrijeđenom Božidaru Rogiću ljekarska pomoć ukazana je u banjalučkoj bolnici.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale, rekli su da je B. R. primljen sa ubodnom ranom na stomaku bez oštećenja vitalnih organa.

“Pacijent je hirurški zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. On će u bolnici ostati na daljem liječenju”, kazali su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Sanja Amidžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-cakijom-matirao-protivnika-u-sahu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot