Brojne manifestacije tokom “Ljeta na Vrbasu”

Objavljeno: 18. 7. 2017 u 19:11h

Sve do 30. jula najveći grad Srpske biće u znaku 64. Ljeta na Vrbasu, a svi stanovnici Banjaluke i turisti moći će da uživaju u brojnim manifestacijama ili čak učestvuju u nekim.

Ljeto na Vrbasu otvoreno je u subotu defileom plovnih objekata i koncertom Banjalučke filharmonije na plaži ispod zidina tvrđave Kastel, a većina ostalih događaja biće održano neposredno kraj najvećeg simbola grada ili nekoliko stotina metara uzvodno uz Vrbas.

“Ljeto je odlično počelo, a nema razloga da sve ne bude tako do kraja. Zahvaljujući saradnji sa Asocijacijom za sport i rekreaciju u posljednje tri godine imamo mnogo više sadržaja, a cilj i ideja je da svake godine ova manifestacija bude bogatija. Na žalost, naš budžet ne može uvijek da isprati sve ideje zato je mnogo važno da imamo podršku sponzora. U prvom redu to je Banjalučka pivara sa kojom imamo saradnju dugi niz godina” – rekao je predsjednik Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin.

Za sve sportske događaje u okviru Ljeta na Vrbasu zadužen je direktor Asocijacije za sport i rekreaciju Vladimir Kuvalja.

“Od petka do nedjelje organizujemo turnire u odbojci i fudbalu na pijesku , te basket turnir za dječake i djevojčice rekreativce, a sve će biti održano na plaži kod Zelenog mosta. U nedjelju su tradicionalni skokovi sa gradskog mosta i trka dajak čamaca. Sljedeće sedmice počinju profesionalni turniri u odbojci i fudbalu na pijesku na Akvani. Fudbal je na programu od 24. do 26. jula, a odbojka od 28. do 30. jula. Trudimo se da organizujemo događaje koji privlače veliki broj partnera i sportista, jer Ljeto na Vrbasu treba da povod da se u Banjlauku slije što više turista” –  rekao je Kuvalja.

Posebno mjesto u programu manifestacije zauzimaju skokovi sa Gradskog mosta. Hrabri mladići skaču u Vrbas praktično od prvog dana kada je most izgrađen, a to je bilo davne 1936. godine. Zahvaljujući čuvenom profesoru i gimnastičaru Mirku Petričeviću, dvadesetak godina kasnije nastala je banjalučka ili vrbaska lasta.

“Kada gledamo skokove sa drugih skakaonica, vidjećemo da je potpuno drugačiji odraz sa mosta, let i ulaz u samu vodu. To su bitni elementi koji krase vrbasku lastu. Visina mosta i dubina rijeke uslovili su upravo takav let i ulazak u vodu. Posljednjih nekoliko godina, svim skakačima koji dolaze iz drugih gradova napominjemo da se kod nas skače takvim stilom sa ciljem očuvanja tradicije. U nedjelju dolaze najbolji skakači iz regiona, a njih 25 boriće se za pobjedu od 14 časova. Zadovoljstvo je što imamo sve više mladih momaka koji njeguju banjalučku lastu, a prošle godine pobijedio je jedan od njih, Igor Arsenić” – rekao je samostalni stručni saradnik u TOBL Zoran Sanković.

Ljeto, Vrbas i Nektar pivo sinonim su za mnoge građane Banjaluke, ali i turiste. Banjalučka pivara je već dugi niz godina glavni pokrovitelj i partner manifestacije.

“Uspješno sarađujemo sa TOBL, a ovo je kruna svega toga. Trudimo se da najbolji način predstavimo naš grad da najboqi načim predstavljamo naš grad. Vidi se pomak u protekle tri godine. Osim neizostavnog Nektara imamo i druge proizvode, ali se baš ono najčešće povezuje sa Banjalučkom pivarom i Banjalukom. To je simbioza koja je veoma važna” – rekla je PR Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Program Ljeta na Vrbasu

19. i 20. jul – Motel Ortodoks

– Škola sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje

(Ronilački centar Delfin kod motela Ortodoks) 16 – 20 časova

22. jul (subota) – Akvana

– Škola sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje i

takmičenje u podvodnim vještinama 16 – 18 časova

21. – 23 jul – Plaža kod Zelenog mosta

Odbojka na pijesku 18 – 20 časova

– Fudbal na pijesku 18 – 20 časova

– Basket za dječake i djevojčice 18 – 20 časova

23. jul

– Kotlićijada (plaža kod Zelenog mosta) 12 – 16.30 časova

– Penjanje po stijeni, Penjački klub „Solo“ 12 – 14 časova

– Skokovi sa Gradskog mosta 14 – 16 časova

– DJ zabava 15 – 20 časova

– Izbor neobičnog plovnog objekta (Plaža kod Zelenog mosta) 16.30 časova

– Takmičenje u sportskom ribolovu 12 – 14 časova

– Trka dajak čamaca u tri kategorije 17 – 19 časova

– Nastup ronilaca i spasilaca RK „Buk“ (Gradski most)

– Dodjela nagrada i priznanja (plaža kod Zelenog mosta) 20 časova

24. – 26. jul – Akvana

– Fudbal na pijesku 17 – 21 čas

28. – 30. jul – Akvana

– Odbojka na pijesku 18 -21 čas

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/brojne-manifestacije-tokom-ljeta-na-vrbasu/||claudebot