Banjaluka: Vrhunski muzičari, vrhunski povod, organizacija katastrofalna (Foto/Video)

Objavljeno: 16. 7. 2017 u 11:13h

U okviru svečanog otvaranja manifestacije “Ljeto na Vrbasu” združeni simfonijski orkestar Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda i Banjalučka filharmonija održali su koncert na otvorenom pod zvijezdama. Muzički događaj za pamćenje, ali nažalost, i na samom koncertu se najviše pričalo o avanturi pronalaska bine na kojoj su nastupili ovi vrhunski muzičari.

Jedini prilaz ustvari je bio pored Crkvene, duž oboda zida, pored Vrbasa. Drugi alternativni prilaz je bio kod prolaza pored nove kule kod “Kamene kuće”, ali zbog strmog terena i nepostojanja staze svi koji su odbrali taj put priuštili su si još jednu avanturu.

Posebna avantura bio je odlazak sa koncerta. U međuvremenu je pao mrak i jedino svjetlo koje je osvjetljavalo posjetiocima put bili su displeji telefona.

Sam prostor za publiku bio je skučen i loše organizovan.

Kada se sagleda kompletna organizacija, ovaj muzički spektakl rađen je za potrebe televizijskog prenosa, a ne Banjalučana koji su večeras izašli na obalu rijeke koja protiče kroz njihov grad.

Međutim “naša posla” na stranu, dirigenti, Vanesa Kremenović i Vojkan Borisavljević, solisti, Kristina Ivanović, Maja Manojlović i Lukijan Ivanović, dali su sve od sebe da banjalučkoj publici pruže vrhunsku muziku i atmosferu. U tome su i uspjeli.

Ljeto na Vrbasu, svojim govorom otvorio je Srđan Amidžić zamjenik gradonačelnika Banjaluke i poželio” da Banjaluka sustigne Bijeljinu”, jer Bijeljina  ima Etno selo “Stanišić”, a Banjaluka će gradu bez rijeke sada bar parirati sa novoizgrađenom Adom.

Izvor: Blmojgrad/Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-vrhunski-muzicari-vrhunski-povod-organizacija-katastrofalna-foto-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])