Na prodaju četiri parcele i šest objekata u Poslovnoj zoni Ramići

Objavljeno: 15. 7. 2017 u 09:57h

Gradska uprava ponudiće na prodaju građevinske parcele sa objektima u Poslovnoj zoni Ramići jer je veliki broj firmi i kompanija iskazao interes za kupovinu već izgrađenih poslovnih objekata i zemljišta.

“Kupcima će biti ponuđeno ukupno četiri parcele sa šest objekata i pripadajućim zemljištem. Početna cijena utvrđena je procjenom tržišne vrijednosti koju je uradio ovlašćeni sudski vještak” – rekli su u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Naglasili su da je i ova odluka Gradske uprave u cilju stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, te pružanja mogućnosti za povećanjem broja zaposlenih na području grada, a sve u skladu sa Studijom ekonomske opravdanosti za uspostavljanje Poslovne zone “Ramići – Banjaluka”.

“Takođe, prodajom objekata u okviru Poslovne zone, Grad će ostvariti značajne prihode, procjena je oko 2,3 miliona KM a koje će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području grada” – kazali su u nadležnom odjeljenju

Prijedlog odluke o prodaji objekata i zemljišta na parcelama u Poslovnoj zoni, koje su kompletno opremljene javnom-komunalnom infrastrukturom, naći će se na zasjedanju gradskog parlamenta 20. jula.

Po usvajanju, Gradska uprava raspisaće oglas za njihovu prodaju putem licitacije.

Najveća parcela, koja će biti ponuđena na prodaju, ima ukupno 7.013 kvadratnih metara i na njoj se nalazi objekat pogona savijanja profila bivše Valjaonice hladno-valjane trake “Unis”. Najmanja je parcela od 2.469 kvadratnih metara, na kojoj se nalazi objekat elektromašinska radionica.

Preostale dvije građevinske parcele, koje će biti na licitaciji, su površine 5.489 kvadratnih metara i 4.749 kvadratnih metara i na njima se nalaze po dva objekta. Na većoj su smješteni objekti garaže i metalnog skladišta, a na manjoj – restoran i komercijalna služba.

U Poslovnoj zoni ramići već je prodato 11 građevinskih parcela i unutar zone radi deset investitora, s tim što je jedan investitor kupio dvije građevinske parcele.

Na području grada niknuće još jedna poslovna zona, “Novi Jelšingrad” u Lazarevu.

Ulaganja i razvoj

Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banjaluka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Tako je za nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi budžetom planirano oko 900.000 KM i još oko 190.000 KM za proširenje zone.

Izvor: Glassrpske/Nevena Bunić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-prodaju-cetiri-parcele-i-sest-objekata-u-poslovnoj-zoni-ramici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot