Najteže bolesnike sa prijedorske psihijatrije i dalje šalju u Banjaluku

Objavljeno: 13. 7. 2017 u 16:48h

Sprat Odjeljenja psihijatrije u prijedorskoj bolnici “Dr Mladen Stojanović” rekonstruisan je i stavljen u funkciju, međutim, u ovoj zdravstvenoj ustanovi još nemaju uslove za zatvoreni tip liječenja.

Direktor bolnice Mirko Sovilj naglasio je da je preostala rekonstrukcija prizemlja u kojem je prije četiri mjeseca buknuo požar te da vjeruje da će radovi biti završeni do kraja građevinske sezone. On je naglasio da pacijente koji bi trebalo da borave u zatvorenom tipu bolnice šalju u banjalučku psihijatriju.

“Procijenjena šteta od požara je oko 70.000 KM i ovih dana očekujemo da nam osiguravajuća kuća nadoknadi taj iznos. Renoviranje sprata koštalo je oko 15.000, dok su šteta, a samim tim i troškovi rekonstrukcije prizemlja mnogo veći”, rekao je Sovilj.

Dodaje da i dalje nije poznato kako je došlo do požara.

“U izvještaju koji smo dobili od policije navedeno je da je uzrok požara najvjerovatnije otvoreni plamen, ali ništa detaljnije nije saopšteno. Moram reći da smo i mi nezadovoljni načinom istrage, jer je to objašnjenje prilično uopšteno”, rekao je Sovilj.

Požar u zgradi prijedorske psihijatrije buknuo je 2. marta u sobi za izolaciju u kojoj je bila smještena pacijentkinja M. M. (34) koja je jedina zadobila opekotine.

Nakon ovog događaja pacijenti koji su bili smješteni u zatvorenom dijelu premješteni su na Psihijatrijsku kliniku u Banjaluku, dok su oni sa lakšom kliničkom slikom otpušteni kućama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/najteze-bolesnike-sa-prijedorske-psihijatrije-i-dalje-salju-u-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])