Sjećate li se vrijednog dječaka sa Manjače? Jovan i ove godine prodaje maline pored puta

Objavljeno: 12. 7. 2017 u 16:23h

Dječak Jovan Gajić koji je prošlog ljeta sve impresionirao prodajom malina pored puta u selu Sitnica na Manjači, da bi zaradio za udžbenike i školski pribor, ljetos se vratio istom poslu.

Zajedno sa sestrom Jovanom koja je završila sedmi razred osnovne škole, Jovanče od ranog jutra pa sve dok se ne smrači, stoji pored puta i nudi sočne maline iz porodičnog malinjaka.

Mnogi ga prepoznaju, zbog velike medijske pažnje prošle godine koja je nastala poslije reportaže u „EuroBlicu“, zaustavlju se, razgovaraju i naravno kupuju maline koje nisu skupe.

Među iznenadnim gostima na Petrovdan kod Jovančeta, na njegovom imrovizovanom štandu na staroj drvenoj klupi, bio je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

On je prošle  godine posjetio, a potom ugostio u Banjaluci dvoje malih Gajića, te ih opremio za školu.

“Mali Jovan je i dalje vrijedan dječak. Završio je treći razred, ima sve petice osim iz srpskog jezika gde je ocijenjen četvorkom. Odmah su me prepoznali i on i sestra Jovana i potrčali su mi u zagrljaj. To me veoma obradovalo i dan učinilo lijepim”, pohvalio se ministar Malešević, koji je u ovom slučaju imao i ulogu fotoreportera „EuroBlica“, jer je svojim mobilnim telefonom ovjekovječio susret sa Gajićima i poslao na adresu “EuroBlica”.

“I ove godine obezbjedićemo sve za školu Jovanu i Jovani jer su oni to zaslužili. Vrijedni su, pomažu roditeljima, osim malina čuvaju stoku i rade mnoge seoske poslove. Takođe je njihova majka Božana zaposlena kao poslužitelj u seoskoj školi, što je takođe doprinos ovoj uzornoj, ali siromašnoj porodici koja se trudi da četvoro dece, ( imaju i starije sinove Gojka i Nebojšu,) izvede na pravi životni put”, ispričao je ministar Malešević.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sjecate-li-se-vrijednog-djecaka-sa-manjace-jovan-i-ove-godine-prodaje-maline-pored-puta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])