Novih 1.800 parking mjesta kod UKC iduće godine

Objavljeno: 11. 7. 2017 u 09:37h

Izgradnjom novih 1.800 paking mjesta mogao bi do naredne godine biti riješen problem koji je godinama prisutan kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Novi parking previđen je iza zgrade tehničkoekonomskog bloka, koji bi toplim koridorima bio povezan sa svim objektima u sastavu UKC RS.

“Planiramo da izgradnju novog parking prostora, u skladu s budućim regulacionim planom, riješimo istovremeno s rekonstrukcijom UKC RS, a rok za završetak radova je 2018. godina”, kazali su u UKC RS.

Prema njihovim riječima, odluku o načinu finansiranja i o eventualnim partnerskim odnosima s gradom ili nekim drugim partnerom donijeće Vlada RS.

“Trenutno nemamo procjenu koliko će koštati izgradnja parkinga i eventualno naplaćivanje zavisiće od modaliteta finansiranja izgradnje”, ističu u UKC RS.

Kako su rekli, trenutno raspolažu s oko 700 parking mjesta, a stvarne potrebe iznose oko 3.500 parking mjesta.

“Nažalost, i pored relativno velikog broja parking mjesta u krugu UKC RS zbog velikog broja građana koji koriste zdravstvenu zaštitu u našoj ustanovi, te zaposlenih koji privatnim vozilima dolaze na posao, stvaraju se gužve i parkira se na mjestima na kojima to nije dozvoljeno”, dodali su u UKC RS.

“Automobil do automobila, nervozni vozači koji čekaju, praznog parking mjesta u jutarnjim satima u blizini UKC RS skoro da nema”, kažu građani.

Stariji vozač kojeg smo zatekli kako čeka suprugu koja je otišla na specijalistički pregled rekao nam je da oboje često posjećuju ljekare zbog svojih godina i narušenog zdravlja, te da im dolazak do UKC RS predstavlja problem.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novih-1-800-parking-mjesta-kod-ukc-iduce-godine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])