Hiljade Banjalučana bez vode na 40 stepeni

Objavljeno: 11. 7. 2017 u 20:04h

Zbog ekstremno visokih temperatura i velike potrošnje dva dana bez vode su potrošači u banjalučkim naseljima Ramići, Prijakovci, Piskavici, Verićima, Trnu, Glamočanima, a suvih slavina su i stanovnici u delu Dragočaja.

Prema posljednjim mjerenjima, potrošnja u Ramićima, Mišinom Hanu i Piskavici povećana je i do 5 puta, najviše između 2 i 4 časa poslije ponoći.Ništa bolje ne prolaze ni domaćinstava koja se vodom snabdijevaju sa potoka i bunara.

“Dio naselja je na “Vodovodu”, a dio se snabdijeva sa potoka i bunara, koji su presušili. Sreća pa smo u zadnji trenutak napunili rezerve, tako imamo za stoku i za kupanje, dok vodu za piće kupujemo” – kaže Ranka O. iz Dragočaja i dodaje da se tako snalazi 50-tak kuća u tom kraju.

Danas su se od Tunjica prema Piskavici, punili cjevovodi, pa se očekuje normalizacija stanja, ali uz uslov da se voda racionalno troši, kažu u Vodovodu.

“Ponovo apelujemo da svi potrošači vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za bašte, zelene površine, voćnjake, pločnike, terase, dvorišta, punjenje bazena, pranje vozila i slično”– navodi Branka Ristić, portparol Vodovoda.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/hiljade-banjalucana-bez-vode-na-40-stepeni/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot