Pusto ostrvo na Vrbasu postalo mamac za goste

Objavljeno: 3. 7. 2017 u 09:52h

Banjaluka je bogatija za moderni turističko-ugostiteljsko kompleks “Ada”. Od pustog ostrva u koritu Vrbasa, zahvaljujući neimarima i agilnim ljudima iz preduzeća “Stara Ada”, napravljen je savremeni zabavni centar, koji će biti mamac kako za domaće, tako i za strane posjetioce.

Otvaranju ovog najvećeg zabavnog parka, koje je održano u petak naveče, prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i političkog života.

“Izgradnja kompleksa trajala je oko godinu i završena je u rekordnom roku. Posjetiocima su na raspolaganju kafe-bar, restoran sa 350 mjesta, pješačka i biciklistička zona, igraonica za djecu, bina za žurke na otvorenom koja može da primi veliki broj gostiju”, izjavila je portparolka Turističko-ugostiteljskog kompleksa “Stara Ada” Adrijana Vujadin.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u izgradnji novog sadržaja po kojem će grad postati prepoznatljiv.

“Ovo je ugostiteljski, turistički i rekreativni sadržaj koji treba da privuče turiste. Već mjesecima govorimo o filozofiji za koju želimo da zaživi i koja nije samo pitanje Gradske uprave, već svih stanovnika, investitora, ustanova i institucija, a to je da se Banjaluka razvija i kao glavni grad Republike Srpske i kao regionalni centar. Ako hoćemo da budemo centar, onda moramo imati ovakve sadržaje poput “Ade”, istakao je Radojičić.

Poznati banjalučki restoran “Stara Ada” povezan je sa novim kompleksom pješačko-biciklističkim mostom koji je specijalno izgrađen u sklopu ovog projekta.

Pečat

Poznati glumac Enis Bešlagić rekao je da je “Ada” pečat koji će ostati gradu i koji pokazuje da je Banjaluka jedan od najljepših gradova na ovim prostorima.

“Nije otvoren samo jedan objekat, već jedan dio grada. Na ovaj način Banjalučani pokazuju ljubav prema svom gradu. Ponosan sam na ljude koji od smeća prave predivne parkove prirode”, kazao je Bešlagić.

Više od hiljadu zvanica na otvaranju zabavljao je folk pjevač Aco Pejović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pusto-ostrvo-na-vrbasu-postalo-mamac-za-goste/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot