Kružna trka “Nagrada Banjaluke 2017”, dobra atmosfera i dominacija Honde (Foto)

Objavljeno: 3. 7. 2017 u 16:26h

Proteklog vikenda, na auto-moto stazi u Zalužanima održana je kružna trka “Nagrada Banjaluke 2017”, na kojoj je učestvovalo preko trideset vozača sa prostora bivše Jugoslavije.

Organizator, RaceMasters Motorsport, se i ovoga puta potrudio da svima koji vole zvuk trkaćih mašina i miris visokooktanskog goriva, ništa ne nedostaje. Organizacija trke je zaista bila na vrhunskom nivou, od starta trke na vrijeme, preko dobro upućenih ljudi u organizaciji, sudija koji su kažnjavali i najmanji prekršaj, ali i dijeljenja papira sa vremenima svake vožnje onima koji su bili zainteresovani.

Generalno, publika je u jednome bila sasvim složna – Jasmin Hrnjić u Hondi Civic EK i Nemanja Milovanović u Hondi Civic S2000 su odvezli najatraktivnije krugove na ovoj, jedinoj stazi u blizini Banjaluke.

Pored njih, trku je odlično odvezao i Valter Nezić u Seat Ibizi 1.8 turbo. Najzanimljivija borba, iz ugla publike, bila je u diviziji D2 klasa 3, gdje su se za treće mjesto na podijumu borili Mario Franić (Škoda Octavia) i Ivan Batalić (Honda Civic Type R). Između njih je u jednom trenutku došlo i do kontakta, pa je na Škodi hauba u svakom trenutku bila na ivici da se otvori. I pored toga, obojica su ostvarili prosječnu brzinu od preko 130 km/h. Naravno, dogodilo se i nekoliko pehova, Biloš Dario u Golfu mk2 GTI je nakon odlične vožnje u kvalifikacijama, nakon nekoliko krugova puca šoferšajbna, Lazaru Ninkoviću sa Opel Astrom F u najbrojnijoj klasi E16 nakon dobre vožnje u devetom krugu puca guma pa istu nije uspio da završi.

Ova međunarodna kružna auto trka se bodovala za:

  • ŠAMPIONAT CENTRALNE EVROPE
  • ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE
  • PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE
  • PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE

Rezultate kvalifikacija i svih trka možete pogledati OVDJE.

Izvor: Nezavisne / Foto: Aras Mundžić SPAM photography, AK Garage78 Banjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/kruzna-trka-nagrada-banjaluke-2017-dobra-atmosfera-i-dominacija-honde-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])