Manijak napada djevojke u centru Banjaluke

Objavljeno: 2. 7. 2017 u 09:21h

Nepoznati muškarac napao je u kratkom periodu tri djevojke u centru Banjaluke, a uplašeni stanari se pitaju kako je moguće da policija do sada nije pronašla manijaka.

Od tri napada dva su prijavljena policiji, ali napadač je i dalje na slobodi. Stanari ulice Jovana Dučića, te iz zgrada u blizini starog hrasta pričaju da je jednoj od žrtava manijak prišao, a zatim je snažno zgrabio i pokušao da joj svuče helanke. Djevojka se grčevito branila, vrištala i uspjela je da ga udari. Kada su komšije, čuvši galamu, dotrčale u pomoć, napadač je pobjegao. Šokirana djevojka dugo nije mogla da se smiri, a očevici kažu da joj je poderao odjeću.

Jedna od napadnutih osoba nije smogla snage da progovori o ovom strašnom događaju, jer se, kako kaže, plaši da će je ponovo napasti. Ona je u policiji na fotografiji prepoznala manijaka, ali uprkos tome on nije uhapšen, jer je, prema nezvaničnim informacijama, imao alibi.

Stanari ističu da većina stambenih i poslovnih zgrada u ovom naselju ima video-nadzor. Zbog toga su, kažu, ogorčeni na policiju, jer niko od njih u protekla dva mjeseca nije nijednom došao da provjeri da li su i šta kamere zabilježile. Naglašavaju da će ako ubrzo manijak ne bude lociran pozvati sugrađane na protest ispred starog hrasta, kako bi policiju podstakli da radi svoj posao.

Stanarka u ovoj ulici, koja iz straha nije željela da joj objavimo ime, istakla je da je čula da manijak u naselju najčešće napada djevojke.

“Svi smo veoma uznemireni i ne možemo da vjerujemo da se ovo dešava gotovo u samom centru grada, a da policija nije u stanju da ga pronađe. Od kada ovo traje nisam vidjela policajca ovdje, a jedini koji su revnosni su oni što naplaćuju kazne za parking” – kazala je ona.

Dodala je da im ništa drugo ne preostaje nego da se sami organizuju kako bi uhvatili i pretukli manijaka.

“Onda ćemo vjerovatno mi odgovarati što smo to uradili, ali šta drugo da radimo” – kaže zabrinuta stanarka.

U Policijskoj upravi Banjaluka ranije su na naša pitanja o nasrtajima na djevojke u ovom dijelu grada istakli da je punoljetna ženska osoba 22. maja prijavila napad nepoznate osobe, nakon čega je, kako su naveli, sve preduzeto da on bude identifikovan i sankcionisan.

“S obzirom na to da su u toku operativne provjere, te da postoje određena saznanja koja upućuju na mogućeg izvršioca, zbog zaštite toka istrage nismo u mogućnosti iznositi više podataka” – navedeno je u odgovoru policije otprije dvadesetak dana.

Na naša pitanja o tome šta su od tada do sada saznali, iz Policijske uprave Banjaluka u petak nisu odgovorili.

Zapadni tranzit

U strahu od manijaka nisu samo stanovnici banjalučke ulice Jovana Dučića, jer se dešavalo da nepoznati muškarac nasrće na djecu i žene u naselju Kočićev vijenac, ali i pored Gradskog olimpijskog bazena i duž zapadnog tranzita.

“Prije dva-tri mjeseca sa drugaricom sam se iz pravca nekadašnjeg “Čajavca” vraćala kući na Lauš. Kad smo bile blizu pasarele primijetile smo da nas prati muškarac koji je na sebi imao crnu odjeću. Počele smo trčati i uspjele smo mu pobjeći” – ispričala je Banjalučanka Jelena Marković i dodala da od tada tranzitom više ne ide u večernjim časovima.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/manijak-napada-djevojke-u-centru-banjaluke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot